Κυριακή , 21 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 28/10/20 :”Χάος και ασέβεια στο μνημείο από τους τελετάρχες και τους αιρετούς”

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες η παράταξή μας για την εθνική επέτειο του ‘’ΟΧΙ’’ σας εύχεται Χρόνια Πολλά, Υγεία και Αδιαπραγμάτευτη Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία.

Θα μπορούσαμε να εξιστορήσουμε πολλά και να εξυμνήσουμε ακόμα περισσότερα για τις θυσίες όλων αυτών, που με αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους στα χιονισμένα βουνά για την Πατρίδα τους και τη ‘’Γαλανόλευκη Σημαία μας’’. Θυσία που δεν πήγε χαμένη, γιατί το όραμά τους και τα πιστεύω τους για Ελεύθερη και Δημοκρατική Πατρίδα υλοποιήθηκε, απολαμβάνοντας όλοι μας τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Ναι φίλοι μας όλοι εκείνοι έδωσαν την ψυχή τους αλλά και το υπέρτατο αγαθό για την επίτευξη του σκοπού τους ‘’την ίδια τους την ζωή’’. Η ψυχή τους κάθε χρόνο προσμένει από εμάς τον δέοντα σεβασμό και απόδοση φόρου τιμής στον κάθε έναν πεσόντα ξεχωριστά αλλά και σε όλους μαζί.

Αντ’ αυτού μετά λύπης μας είδαμε να συμβαίνουν πολλά ευτράπελα στην έδρα του Δήμου μας κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων. Ευτράπελα που ίσως συμβαίνουν από την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν την ‘’ιερή τούτη ημέρα’’ αυτοί που αναλαμβάνουν να μας εκπροσωπήσουν στα μάτια των ηρώων του ‘40.

Χάος και ασέβεια στο μνημείο από τους τελετάρχες και τους αιρετούς όπως διαδραματίστηκε σήμερα με τραγελαφικό τρόπο στην εκδήλωση τιμής, χωρίς την παρουσία της σημαίας του Δήμου για πρώτη φορά στα χρονικά, αλλά και την κατάθεση στεφάνου του Δημάρχου να προηγείται από την Επιμνημόσυνη Δέηση και τον Εθνικό Ύμνο.

Χάος και ασέβεια στο μνημείο από τους τελετάρχες και τους αιρετούς αλλά και προς τους Συνταγματικούς Θεσμούς του Κράτους, έρχεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος αγνοώντας επιδεικτικά το Σύνταγμα και τους Νόμους, ακόμη χειρότερα δε την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση της 13ης Οκτωβρίου 2020 με τη μορφή ‘’εξαιρετικά επείγον’’ προέβη σε ΜΗ Σημαιοστολισμό του Δήμου μας αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα με τρόπο αλαζονικό θα έλεγε κανείς, αναρτώντας Δελτίο Τύπου στο οποίο ο ίδιος αναφέρει την Υπουργική Απόφαση την οποία και δεν υλοποίησε.

Πέρα από τα παραπάνω, όμως, η συγκεκριμένη ενέργεια – παράλειψη συνιστά και παράβαση καθήκοντος από τη Διοίκηση του Δήμου, σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 67271/13-10-2020 (ΑΔΑ: 6Ω6Α46ΜΤΛ6-Ε94) Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (η οποία και επισυνάπτεται) που ναι μεν απαγορεύει τις σχολικές παρελάσεις, αλλά προκρίνει το γενικό σημαιοστολισμό.

Έτσι, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, εν μέσω μιας άλλης μεγάλης μάχης με την πανδημία και με μία μόνιμη απειλή από τους εξ Ανατολών γειτόνους  μας, που η πίστη στα ιδανικά μας (Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια) είναι αδιαμφισβήτητο όπλο και σημαντική ψυχολογική και ηθική υποστήριξη για όλο το Έθνος, εμείς σαν Δήμος φαίνεται να τα καταστρατηγούμε, να τα καταπατούμε χωρίς ίχνος ευσυνειδησίας, αλλά με περίσσεια υποτίμηση στους ήρωες και τα ιδανικά που πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Τέλος σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα για να λάβετε γνώση και αφήνουμε τα συμπεράσματα σε ΕΣΑΣ.

Ο επικεφαλής,

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ:

  • Κ.Υ.Α Αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.68641 ΦΕΚ 4743/Β/26-10-2020
  • Υπουργική Απόφαση (Υπουργείο Εσωτερικών ΑΔΑ: 65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ Αρ. Πρωτ. : 67269)
  • Υπουργική Απόφαση (Υπουργείο Εσωτερικών ΑΔΑ: 6Ω6Α46ΜΤΛ6-Ε94 Αρ. Πρωτ. : 67271)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΦΕΚ 233/Α’/22.12.1978

4)     Δελτίο Τύπου Δημάρχου

Με την από κοινού απόφαση των μελών της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

=-

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, 29/4

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η- ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *