Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σπερχειάδα, εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2021 – Οι μύθοι και οι αλήθειες της «Γλυκοχώρας»

Διαβάστε την παρακάτω επιστολή του Κοινοτάρχη Σπερχειάδας που γράφει και ξεμπροστιάζει συνεργάτες του για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο….

Τώρα “τρώγονται” μιας και καποιοι δεν “τρώνε” με αποτέλεσμα η πόλη της Σπερχειάδας να συνεχίζει να μαραζώνει…

Διαβαστετη προσεκτικά γιατι θα ακολουθήσουν σχολιασμοί…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προέδρου Κοινότητας Σπερχειάδας 27/11/2021

Οι μύθοι και οι αλήθειες της «Γλυκοχώρας».
Οι μύθοι με την αλήθεια απέχουν πολύ, μα εύκολα συγχέονται.
Γι’ αυτό, αποφάσισα να δημοσιεύσω τα παρακάτω προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία ορισμένοι και ορισμένες προσπαθούν να διαστρεβλώνουν.

ΜΥΘΟΣ 1:
Η Κοινότητα Σπερχειάδας δεν συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2021, όπως ψευδώς ανέφερε η εντεταλμένη για τον Πολιτισμό Δημοτική Σύμβουλος Λίνα Ρήγα στη συνάντηση που πραγματοποίησε στις 25 Νοεμβρίου με συλλόγους της πόλης μας.
ΑΛΗΘΕΙΑ 1:
Στις 5 Νοεμβρίου 2021, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, μου ζητήθηκε από το Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή να καταθέσω εγγράφως τις προτάσεις της Κοινότητας Σπερχειάδας για την καθιερωμένη πλέον «ΓΛΥΚΟΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» 2021.
Έχοντας μεριμνήσει εγκαίρως με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου και ιδιαίτερα με την Κατερίνα Σιούτα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών που είχαμε πραγματοποιήσει πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους και υπό την αιγίδα του Δήμου, ετοιμάσαμε ένα πλήρες και λεπτομερέστατα κοστολογημένο πρόγραμμα.
Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που συμπεριλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή φυσικά και φέτος συλλογικών φορέων, μαθητών και πολιτών πάντα υπό την αιγίδα του Δήμου.
Το καταθέσαμε στο Δήμο με πρωτόκολλο 82636/13287/11-11-2021 προς τον κ. Δήμαρχο και στην Υπεύθυνη Πολιτιστικών κα. Ρήγα Λίνα.
Στόχος μας, όπως αποδείξαμε και με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, η ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγορά.


ΜΥΘΟΣ 2:
Δεν υπάρχουν λεφτά για εκδηλώσεις.
ΑΛΗΘΕΙΑ 2:
Μόλις την Τρίτη 23 Νοεμβρίου καλέστηκα από την υπεύθυνη Πολιτιστικών κ. Λίνα Ρήγα στο Γραφείου Δημάρχου σχετικά με «τη συμμετοχή της Κοινότητας στις εκδηλώσεις του Δήμου για τα φετινά Χριστούγεννα».
Παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βίκυ Αρβανίτη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννης Παπαχαραλάμπους.
Η κ. Αρβανίτη και η κ. Ρήγα ήταν ενήμερες των προτάσεων μας, τις οποίες όμως δε συζήτησαν ποτέ μαζί μας. Μου ανακοίνωσαν ως τετελεσμένο γεγονός ότι τα χρήματα που θα διαθέσουν για όλες τις εκδηλώσεις ήταν 2.300 € με ΦΠΑ, από τα 14.929 ευρώ με ΦΠΑ που εμείς ζητήσαμε, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το ίδιο ποσό θα δοθεί και στην Κοινότητα Μακρακώμης.
Να τονιστεί εδώ πως τα χρήματα τα οποία ζητήσαμε φυσικά και δεν θα περικόβονταν από τεχνικές ή κοινωνικές υπηρεσίες, παρά λιμνάζουν σε αχρησιμοποίητους κωδικούς, όπως ανέλυσα στην κ. Αρβανίτη και στην κ. Ρήγα. Εκτός από Πρόεδρος της Έδρας του Δήμου, έχω διατελέσει και Δήμαρχος, γνωρίζω από προϋπολογισμούς και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ζητήσω χρήματα για εκδηλώσεις, εάν δεν ήμουν σίγουρος ότι υπάρχουν.
Τους τόνισα ότι με τα 2.300€ ασφαλώς και δεν μπορούν να γίνουν αξιοπρεπείς εκδηλώσεις στην Έδρα του Δήμου και ότι η Κοινότητα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μία πρόταση-παρωδία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και της Υπεύθυνης Πολιτιστικών του Δήμου.
Η κ. Ρήγα θεώρησε σκόπιμο, ύστερα, να καλέσει τους τοπικούς συλλόγους τους οποίους και φυσικά παραπληροφόρησε, με μοναδικό σκοπό να τους πείσει, δήθεν για το καλό του τόπου μας, να συμμετέχουν και να πραγματοποιήσουν εθελοντικά τις εκδηλώσεις, αγνοώντας για πολλοστή φορά την Κοινότητα Σπερχειάδας.
Με τη στάση της αυτή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αλαζονεία και τον εγωισμό της.

ΜΥΘΟΣ 3:
Η «αιώνια έχθρα» ανάμεσα σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη.
ΑΛΗΘΕΙΑ 3:
Οι δύο πόλεις ανήκουν σε μια περιοχή της ελληνικής περιφέρειας που, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς που ζούμε, πασχίζει να κρατηθεί όρθια.
Αν κάτι μπορεί να μας σώσει από την κατρακύλα και τον αφανισμό είναι η συνεργασία και η αλληλοστήριξη.
Δυστυχώς, η κ. Αρβανίτη και η κ. Ρήγα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μας χωρίσουν, αντί να μας ενώσουν, πατώντας σε δύο βάρκες επί δικαίω και αδίκω.
Είναι ντροπιαστικό, ανόητο και κυρίως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τον τόπο μας, ο έχων ή η έχουσα εξουσία να την καταχράζεται.
Η Διοίκηση οφείλει να είναι δίκαιη, ανοιχτόμυαλη, συνεργατική και ωφέλιμη.
Κλείνοντας, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη ΜΟΝΟ για ορισμένες εκφράσεις που είπα εν βρασμώ, μετά τη συνάντησή μου με την κ. Αρβανίτη, την κ. Ρήγα και τον κ. Παπαχαραλάμπους. Παραφέρθηκα και είναι χρέος μου να το παραδεχτώ.
Η Κοινότητα Σπερχειάδας αρνείται πεισματικά να μπει σε μικροπολιτικά και λαϊκίστικα παιχνίδια. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία και δεν χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με τα εκλογικά τους δικαιώματα.
Μας ενδιαφέρει ο τόπος που ζούμε να πάρει χρώμα και ζωντάνια.
Και είμαστε πάντα εδώ, με προτάσεις και ανοιχτά αυτιά και μυαλά για να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες της προόδου μαζί με τη Μακρακώμη, τον Άγιο Γεώργιο, τον Τυμφρηστό, με όλες τις Κοινότητες του Δήμου, με κάθε δημότη, ετεροδημότη και επισκέπτη.

Με εκτίμηση,
Νίκος Τζιβελέκας
Πρόεδρος Κοινότητας Σπερχειάδας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επίσημο – Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων ο Γιάννης Πλατανιάς

Όπως είχαμε αρθρογραφήσει στο www.fonografos.net για την εν λόγω υποψηφιότητα ότι επίκειται, με σημερινή 5/2/2023  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *