Κυριακή , 3 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σπερχειάδα: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου [ΦΩΤΟ]

Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Σπερχειάδα όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου

 

Σεβασμιώτατος: «Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο ορισμός της κανονικότητας»

Στην Δυτική Φθιώτιδα  και συγκεκριμένα στη Σπερχειάδα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  για την εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδος, πλαισιούμενος από ιερείς της Δυτικής Φθιώτιδας, οι οποίοι με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Κύριλλο Πάρη επεφύλαξαν θερμή και εγκάρδια υποδοχή στον κ. Συμεών.

Δείτε φωτογραφίες του www.fonografos.net, ενώ ακολουθεί το κύρηγμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας:

     

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι και πάλι απόψε στη Μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδας, ακριβώς κάτω από το θόλο των αιματοβαμμένων χωμάτων του παλαιού Ιερού Nαού του Αγίου Νικολάου, για να εορτάσουμε τη μνήμη αυτού του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας, του Αγίου και Ιεράρχου όλης της Ορθοδοξίας, γιατί ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί όντως αυτό, το οποίο ψέλνουμε στο Απολυτίκιο του. Είναι Κανόνας. Αυτό είναι το μυστικό. Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί τον Κανόνα. Στη ζωή μας μιλάμε για κανόνα και για εξαιρέσεις και πολλές φορές οι εξαιρέσεις δεν είναι πάντοτε καλές. Υπάρχουν βέβαια και καλές εξαιρέσεις, οι θετικές εξαιρέσεις, αυτές οι εξαιρέσεις που κάποιος ανατρέπει έναν κακό ή άσχημο κανόνα, αλλά κατά κανόνα όταν ομιλούμε για εξαίρεση ομιλούμε για έκπτωση από τον κανόνα.

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί τον κανόνα και τι σημαίνει κανόνας; Ο κανόνας είναι η ευθεία ανάμεσα σε δύο σημεία κι ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε η ευθεία, υπήρξε ο ευθύς και η ευθεία, η απόλυτη ευθεία στην τήρηση του Ευαγγελίου, η ευθεία στην πίστη, ο κανόνας της πίστεως εγκρατείας, πραότητος. Υπήρξε ο κανόνας και η ευθεία στην ταπείνωση, υπήρξε ο κανόνας και η ευθεία σε όλες τις αρετές, οι οποίες ακριβώς τον ανέδειξαν ένα υπόδειγμα όχι μόνο για τους Ιεράρχες, όχι μόνο για τους κληρικούς, αλλά για όλους τους χριστιανούς. Και επειδή υπήρξε υπόδειγμα, υπήρξε και προστάτης και είναι προστάτης, πατέρας, κηδεμόνας όλων μας και κυρίως των κατατρεγμένων, των ορφανών, των χηρών, των φτωχών, των πενήτων, αυτών οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Έμεινε απόλυτα πιστός στο θέλημα του Θεού, δεν παρακάμπτει καθόλου από την ευθεία. Οποίος εναρμονίζεται με την ευθεία της Εκκλησίας είναι κανονικός, αυτή είναι η κανονικότητα, όποιος παρεκκλίνει είναι αντικανονικός, αυτή είναι η αντικανονικότητα. Οι Κανόνες δεν είναι νομικά προτάγματα, ούτε διαταγές, αλλά είναι προτάσεις ζωής με οντολογικό περιεχόμενο, γιατί ακριβώς μας δείχνουν πώς μπορούμε να αποκτήσουμε την όντως ζωή κι ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί έναν τέτοιο κανόνα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

LIVE: ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ [ΦΩΤΟ]

  Εντός έδρας αγώνας για την ομάδα μας  Τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Λαμία (19:30)  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *