Στα 53.000.000€ το πρόγραμμα για Σύσταση Ομάδων Παραγωγών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, αποφάσισαν την χορήγηση υπερδέσμευσης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένταξη όλων των προτάσεων που θα πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ειδικότερα:

 Σύμφωνα με τα υποβληθέντα στοιχεία, η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης, συνολικού ύψους 31.179.560,00€, έχει υπερκαλυφθεί, καθώς υποβλήθηκαν 247 προτάσεις, με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη ύψους 52.332.983,68€.

Για την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων στήριξης που πληρούν τα σχετικά κριτήρια επιλεξιμότητας αποφασίσθηκε προγραμματική υπερδέσμευση μέχρι του ποσού των 22 εκ. € περίπου, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία των γεωργών – κτηνοτρόφων για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις της αγοράς και να βελτιώσουν τη θέση τους στην αλυσίδα αξίας της αγροδιατροφής.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του ΠΑΣΧΑ – Δείτε live την κίνηση

Ξεκίνησαν να επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα 2025 – Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στις Εθνικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *