Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στην Αταλάντη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του ως Μητροπολίτη Φθιώτιδας και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των Ωδείων “Γερμανός ο Μελωδός” της Μητρόπολης Φθιώτιδας και του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης παρουσία της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και φορέων της περιοχής και κατοίκων.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για τη συνεργασία του Ωδείου “Γερμανός ο Μελωδός” της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και συμφώνησαν στην περαιτέρω συνεργασία των δύο μερών.

Προσφώνηση Δημάρχου Λοκρών Αθανασίου Ζεκεντέ στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης για τον έναν χρόνο από την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών:

“Σεβασμιώτατε, κυρίες και κύριοι,
Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή γιατί είναι η ημέρα της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή σας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας στη θέση του Μητροπολίτου Φθιώτιδας. Ένα χρόνο μετά αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να σας επιλέξει μεταξύ κι άλλων αξιόλογων υποψηφίων για τη Μητρόπολη μας.
Η συνολική παρουσία σας, η εργατικότητα σας, η παρεμβατικότητα σας, το κοινωνικό σας έργο, η δράση σας και η στάση σας τον ένα αυτό χρόνο επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις άριστες συστάσεις που σας συνόδευαν από την εκλογή σας. Η Φθιώτιδα στο πρόσωπο σας βρίσκει έναν φωτισμένο Ιεράρχη, έναν πνευματικό ηγέτη που μπορεί να εμπνεύσει και να οδηγήσει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο έναν λαό που βάλλεται και αγωνιά.
Η Φθιώτιδα είναι ένας μεγάλος Νομός και η περιοχή ευθύνης σας έχει πολλά προβλήματα και αυξημένες ανάγκες φροντίδας και προσοχής. Στο σύντομο χρονικό διάστημα της παρουσίας σας μας έχετε γεμίσει με αισιοδοξία πως μπορείτε να βρείτε λύσεις και να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο. Είστε ο κατάλληλος Ποιμενάρχης την κατάλληλη χρονική περίοδο.
Από την πρώτη στιγμή δείξατε έμπρακτα την αγάπη σας για την περιφέρεια και αγκαλιάσατε την περιοχή μας όσο κανένας άλλος. Είμαστε σίγουροι πως δεν είναι κάτι πρόσκαιρο ή τυχαίο. Είμαστε σίγουροι πως το ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας είναι πραγματικό και αποδεικνύετε πως είστε άξιος διάδοχος του Επισκόπου Ταλαντίου και μετέπειτα Προέδρου της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Νεοφύτου.
Η Λοκρίδα είναι μια περιοχή της κανονικής δικαιοδοσίας σας με αυξημένες ανάγκες μέριμνας τόσο για τους νέους όσο και για τους ηλικιωμένους. Σήμερα εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας στο μουσικό επίπεδο μέσω της σύμπραξης του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός» και του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις και για άλλες συνέργειες και με χαρά έχουμε ενημερωθεί για την επιθυμία σας να λειτουργήσετε περισσότερες δραστηριότητες και υποδομές της Μητρόπολης Φθιώτιδας στην περιοχή μας, η οποία χρειάζεται τη στοργή σας.

Ο Δήμος Λοκρών και προσωπικά εγώ ως Δήμαρχος στο πρόσωπο σας έχουμε βρει έναν Πνευματικό Πατέρα και φίλο που νοιάζεται για τα προβλήματα των κατοίκων του τόπου μας και αφιερώνει επαρκή χρόνο και φροντίδα για να θεραπεύει και για να βοηθά όλους όσους προστρέχουν σε σας.

Το οικονομικό μέλλον φαίνεται δυσοίωνο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον τρόπο ζωή μας και την καθημερινότητα μας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον φωτεινές παρεμβάσεις και ουσιαστικές δράσεις όπως οι δικές σας ξεχωρίζουν και αποτελούν φάρο αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.
Η συνεργασία μας σε όλα τα ζητήματα που μπορεί αυτή να αναπτυχθεί σε όφελος της κοινωνίας μας θα είναι εγκάρδια και συνεχής. Η απόφαση σας να γιορτάσετε σήμερα μαζί μας τον πρώτο χρόνο από την εκλογή σας σηματοδοτεί το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας και την αμέριστη αγάπη σας για τους ανθρώπους που κατοικούν στη Λοκρίδα.”

Δήμαρχος Λοκρών

Θανάσης Ζεκεντές

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η κυκλοφορία των οχημάτων για Καρπενήσι διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας

Λόγω καταπτώσεων στο σημείο που είχε καεί τον Αύγουστο στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *