Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στην Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου και Φθιώτιδος κ.Συμεών στην Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης»

Την Έκθεση Προσφυγικών Κειμηλίων «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στο περιθώριο εργασιών, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου «Περί ανασυγκροτήσεως της Ενορίας και επανευαγγελισμού των πιστών», το οποίο διοργανώνει τον προσεχή Ιούνιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, και τα μέλη της, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μαρτζούχος, Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτεροι Βασίλειος Καλλιακμάνης και Γεώργιος Μίλκας, καθώς και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Γραμματέας της Επιτροπής, ξεναγήθηκαν στην Έκθεση από τον κ. Νικόλαο Τουτό, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου της Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Βαρνάβα, μέλος της εν λόγω Επιτροπής.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες θαύμασαν τα 85 μοναδικά εκθέματα, τα οποία αποτελούν μόνο ένα κομμάτι από τα κειμήλια που διασώζονται στους Ενοριακούς Ναούς και στο «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Το ενδιαφέρον όλων κέντρισε το ξυλόγλυπτο κουβούκλιο επιταφίου που μετέφεραν οι πρόσφυγες από τα Άδανα, ενώ φορητές εικόνες, μεταλλικά και ξυλόγλυπτα λειτουργικά σκεύη και αντικείμενα, καθώς και έντυπες εκδόσεις κατέπληξαν τα μέλη της Επιτροπής.

Υπογραμμίζεται ότι η Έκθεση λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη, από τις 13 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου 2023 με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10.00 – 18.00 και με ελεύθερη είσοδο.

*Αναδημοσίευση από τον επίσημο ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δείτε τι επιφυλάσσουν σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2023 τα άστρα για εσάς

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2023 με ημερήσιες προβλέψεις στο πιο έγκυρο ωροσκόπιο, με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *