Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στις κατασκηνώσεις στο Καινούργιο Φθιώτιδας, ολοκληρώθηκε μία ακόμη κατασκηνωτική περίοδος

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός στις Κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Ολοκληρώθηκε σήμερα άλλη μία κατασκηνωτική περίοδος, κοριτσιών Δημοτικού Σχολείου, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Όπως και σε κάθε περίοδο, το πρόγραμμα ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μάλιστα όλη την θερινή περίοδο των Κατασκηνώσεων διαμένει και ο ίδιος στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, ασκώντας τα διοικητικά του καθήκοντα από το Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης, το οποίο βρίσκεται εντός του Κατασκηνωτικού Κέντρου. Επίσης, καθόλη την διάρκεια της περιόδου πέραν του κληρικού και λαϊκού προσωπικού της Κατασκήνωσης και των στελεχών, βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως στον χώρο και εντεταλμένος κληρικός της Μητροπόλεως, ο πνευματικός και εφημέριος της Κατασκήνωσης, ο οποίος και τελεί τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου και επιμελείται καθημερινά και την μελέτη και ερμηνεία με τα παιδιά του αγιογραφικού αναγνώσματος της ημέρας. Την περίοδο αυτή την διακονία αυτή επετέλεσε ο Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως.

Καθόλη την διάρκεια αυτών των ημερών με την ευθύνη της αρχηγού της Κατασκήνωσης κ. Σταματίας Ιωακείμ, φοιτήτριας της Παιδαγωγικής Σχολής, όλα τα παιδιά με την επιμέλεια των εκλεκτών ομαδαρχισσών τους και την εποπτεία των πατέρων του Κέντρου Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Ρεντίφη, Πρωτ. π. Βασιλείου Καραμέρη και Πρωτ. π. Ιωάννη Ελευθερίου, και του Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος, Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Βάγια, υλοποίησαν πλήθος δράσεων και γεύτηκαν την χαρά της κατασκηνωτικής ζωής. Επίσης, αναχωρώντας με συγκίνηση και δάκρυα από την Κατασκήνωση έλαβαν ευλογία από τον Σεβασμιώτατο και ένα όμορφο λειτουργικό εγχειρίδιο για παιδιά, το «Μικρό εισοδικό στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας», έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δέχθηκε στο Κέντρο διάφορες επισκέψεις και έτσι δόθηκε η δυνατότητα της επικοινωνίας των καλεσμένων με όλα τα παιδιά.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επισκέφτηκαν την Κατασκήνωση τα μέλη της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού, που είχε ορισθεί για τις πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις του Ωδείου της Μητροπόλεως “Γερμανός ο Μελωδός”, καθηγητές και μαθητές και μουσικά σχήματα του Ωδείου, που ψυχαγώγησαν τα παιδιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βιομηχανίας Nexans κ. Αθανάσιος Γαβριήλ, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Λαμίας μετά της εριτίμου συζύγου του, νέο ζευγάρι με την κοπέλα παλαιά κατασκηνώτρια, που προσήλθαν στον χώρο των παιδικών της αναμνήσεων, για να προσκαλέσουν τον κ. Συμεών στο μυστήριο του γάμου τους, και πολλοί εξωτερικοί συνεργάτες, οι οποίοι υλοποίησαν προγράμματα και δράσεις μαζί με τα παιδιά.

Τέλος, για μία ακόμη φορά επισκέφτηκε το Κατασκηνωτικό Κέντρο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος είχε την ευκαιρία μιας μακράς συντροφικής επικοινωνίας με τον Σεβασμιώτατο, αλλά και την χαρά της συνάντησης με τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την παραίτησή του από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) ανακοίνωσε σε επιστολή του ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Δημήτρης Φραγκάκης.

«Σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για εμένα. Με επιστολή που απέστειλα προς τον Πρωθυπουργό, τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *