Σάββατο , 25 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως για τις πρακτικές ESG, η Eurobank

Νέα διεθνή διάκριση για την Eurobank

Η Eurobank έλαβε τη διεθνή διάκρισηESGIndustryTopRatedκαι εντάχθηκε για πρώτη φορά στη λίστα Sustainalytics’ 2023 Top-RatedESGCompaniesList,την οποία καταρτίζει η Sustainalytics, ο διεθνούς εμβέλειας πάροχος αξιολογήσεων ESG (Environmental. Social, Governance) και δεδομένων σε θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες.

Η σημαντική διάκριση από τη Sustainalytics, μέλους του δικτύου MorningStar, αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση της Eurobank σε πρακτικές ESG, κατατάσσοντάς την μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως.

Στην αξιολόγηση συμμετείχαν1.017 τράπεζες από όλο τον κόσμοκαι, μετά από πολύμηνη διαδικασία,η Eurobankπέτυχε στο συγκεκριμένο δείκτη συνολική βαθμολογία 12.1 / lowrisk, καταγράφοντας αισθητή βελτίωση σε σειρά επιμέρουςπαραμέτρωνπου την κατέταξαν στην 59η θέση, πετυχαίνοντας μια εξαιρετική διάκριση στην κατηγορία του χρηματοπιστωτικού κλάδου.Η σημαντική αυτή αναγνώριση προέκυψε από την αξιολόγηση της απόδοσης και των διοικητικών πρακτικών που εφαρμόζει η Τράπεζα σε ένα ευρύ φάσμα επιδράσεων ESGπου περιλαμβάνει τους τομείς Ανθρώπινου Κεφαλαίου, Προστασίας και Ασφάλειας Δεδομένων, Επιχειρηματικής Ηθικής, Εταιρικής Διακυβέρνησης, Διακυβέρνησης Προϊόντων και Ενσωμάτωσης ESG κριτηρίων σε χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις ESG με στόχο την ανάδειξη της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών επιδόσεών της, την αναβάθμιση των σχετικών γνωστοποιήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις πρακτικές της.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φρίκη – Σοκάρει η μητέρα της 13χρονης – «Πήγαινε με πολλούς»

Φρίκη  προκαλούν όσα αποκαλύπτονται  για την υπόθεση της 13χρονης από τη Λακωνία, η οποία  βιάστηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *