Ακολουθήστε μας στο facebook

«Στρίβειν διά των Επιτροπών», το αίτημα για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη

Φτάνουμε στα 80 χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας προς την Σπερχειάδα και τους νεκρούς της…

Φτάνουμε στα 80 χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας προς την Σπερχειάδα και τους νεκρούς της…
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 8/2/2023, μετά την προτροπή και σχετική επισήμανση, διαβάστηκε επιστολή του Τοπικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Καραντζούνη (ημερομηνία κατάθεσης 19/1/2023) σχετικά με την Επιτροπή για την διεκδίκηση της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική πόλη.

Ο Τοπικός Σύμβουλος στην επιστολή του – παρατίθεται παρακάτω- και όπως θα δείτε και στο βίντεο ζητά ενημέρωση θεσμικά και γιατί πρόκειται για πρόταση του με πρωτοβουλία του, για τις ενέργειες της Επιτροπής στην οποία δεν συμμετέχει αφού δεν τον όρισε ο Δήμαρχος. Γιατί; Γιατί τα έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι να ψάξει η Επιτροπή!

Ο Δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για ανακοίνωση ενώ καταφανώς πρόκειται για ενημέρωση!

Ο Τοπικός Σύμβουλος τότε ζήτησε τον λόγο τον οποίο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τον έδωσε.
Παρενέβη δε και ο κ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοντογεώργος υποστηρίζοντας ότι είναι ανακοίνωση… Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τι είναι ερώτηση, τι είναι ανακοίνωση τι είναι επίσημη ενημέρωση από το Δ.Σ. και πως άλλες φορές απαντάνε κατά το δοκούν όταν και όπως θέλουν…

Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι η Επιτροπή εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο σε προηγούμενη συνεδρίαση πως απάντησαν σε επιστολή (στο χρόνο 07:48)  που κάνουν όπως τους βολεύει:

Ο Τοπικός Σύμβουλος τελικά είπε ότι θα τοποθετηθεί στην ενότητα των Ερωτήσεων όπως και έγινε.

Του δόθηκε ο λόγος όπου επεσήμανε θεσμικά ότι πρόκειται για πολύ μεγάλη καθυστέρηση από όταν έχει κατατεθεί η πρόταση του το 2020 και επιπλέον από εδώ και ένα χρόνο έχει ο Δήμαρχος ορίσει την Επιτροπή. Η οποία Επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα δίνοντας ο Δήμαρχος αρμοδιότητες στα μέλη χωρίς όμως να υπάρχει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία ολοκλήρωσης τους. Ο Τοπικός Σύμβουλος εμφατικά έκανε αναφορά ότι πλέον παρατηρείται η τακτική όπως το “στρίβειν διά του αρραβώνος” , εδώ ισχύει το “στρίβειν δια των Επιτροπών”. Επιπλέον τόνισε ότι ακόμα ο Δήμος Μακρακώμης δεν έχει απευθυνθεί σε φορείς και Κοινότητες για να έχει τα εχέγγυα και την συγκατάθεση τους για την διεκδίκηση. Μία ακόμη λύση τους έδωσε ο Τοπικός Σύμβουλος για την εν λόγω διαδικασία που ήδη έχει κάνει μεγάλη σχετική έρευνα!

Ήδη έχουν περάσει 79 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, τρία χρόνια από την πρόταση του Τοπικού Συμβούλου και ένας χρόνος από τον ορισμό της Επιτροπής…

Με τέτοιους Δημοτικούς Συμβούλους και τέτοια Δημοτική Αρχή, θα « κλείσουμε» αιώνα και ακόμα το αίτημα να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη, θα … «βολοδέρνει» εντός Δήμου….
Ύστερα από όλα αυτά, είπαν ότι θα απαντήσουν γραπτώς ….

Παρακολουθείτε τα σχετικά βίντεο:

Η επιστολή του Τοπικού Συμβούλου:

«Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας»
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΡΑΝΤΖΟΥΝΗΣ
Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Σπερχειάδας

ΠΡΟΣ
Δήμο Μακρακώμης
Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Επιτροπή για την διεκδίκηση της Σπερχειάδας για Μαρτυρική πόλη

17/1/2023

Θέμα: «Ενημέρωση για τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής για την διεκδίκηση της Σπερχειάδας για Μαρτυρική πόλη που θεωρώ έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ – Αναγκαιότητα για άμεσες ενέργειες.
Με την αρμοδιότητα του Τοπικού Συμβούλου της Κοινότητας Σπερχειάδας αλλά και του ανθρώπου που ξεκίνησε την πρωτοβουλία – με ολοκληρωμένη πρόταση – για την διεκδίκηση της Σπεχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη, θα ήθελα να ενημερωθώ για τις όποιες εξελίξεις επί του θέματος, μιας και η Επιτροπή έχει οριστεί από Μάιο του 2022 με ορισμό από τον Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, να ενημερωθώ για τις εργασίες τις Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί, αν έχει συνεδριάσει και τι αποφάσεις έχει λάβει. Γιατί τόση μεγάλη καθυστέρηση; Είναι αυτονόητο ότι το έργο της Επιτροπής είναι αυτό που θα οδηγήσει στo επιθυμητό αποτέλεσμα για την δίκαιη διεκδίκησης της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική πόλη και θα πρέπει όλοι μας να ενημερωνόμαστε σχετικά, πόσο μάλιστα ο γραφών που αποτελεί δική του πρόταση και πρωτοβουλία.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε μιας και η σχετική πρόταση για διεκδίκηση ξεκίνησε από εμένα μέσα από τον θεσμικό ρόλο μου, όπου κατέθεσα την πρόταση μου από το 2020 και έκτοτε το παρακολουθώ στενά και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Καραντζούνης
Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Σπερχειάδας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

43.000.000€ για την ενίσχυση των παρακάρλιων περιοχών

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της απόφασης Αυγενάκη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των παρακάρλιων περιοχών, ύψους 43 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *