Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στυλίδα: Ξεκίνησε η λειτουργία του Οικοτροφείου Νόσου Alzheimer, Άνοιας και Συναφών Παθήσεων

 

Οι υπηρεσίες στο Οικοτροφείο στη Βασιλική Στυλίδας, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΝΟΙΑΣ & ALZHEIMER ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΣΤΗΝ ΣΤΥΛΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Οικοτροφείου Νόσου Alzheimer, Άνοιας & Συναφών Παθήσεων (στεγαστική μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «ΜΨΑ» τύπου Α3) στη Βασιλική Στυλίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Η μονάδα απαρτίζεται από πολυκλαδικό επιστημονικό προσωπικό με ενδεικτικές ειδικότητες: ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, ψυχιάτρου, γενικού παθολόγου, νοσηλευτών κλπ., προσφέροντας εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, ιατρικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, φυσικοθεραπευτικής, γνωστικής, νοητικής ενδυνάμωσης και εργοθεραπείας στους ενοίκους της. Η δομή πληροί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές που προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας & την Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας. Ενδιαφερόμενες οικογένειες καλούνται να προσκομίσουν Ψυχιατρική Γνωμάτευση στην Κοινωνική Υπηρεσία ή Κέντρο Κοινότητας του εκάστοτε δήμου που ανήκουν, να υπογραμμίσουν τους λόγους μετάβασης βάσει Κοινωνικής Έρευνας και να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση που να αναφέρει την επιθυμία αυτής της μετάβασης. Κατόπιν τούτου, οι δηλώσεις θα εξεταστούν από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, με σκοπό την πιστοποίηση της συμβατότητας των δηλωθέντων περιστατικών με τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας.

Η διαδικασία μετάβασης, εφόσον εγκριθεί, μετέπειτα υποστηρίζεται από την μονάδα σε συνεργασία με τις οικογένειες των ωφελούμενων. Η λειτουργία της δομής εντάσσεται στη δράση «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας» ID 16728, ΟΠΣ 5165728.

Οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δύο συλλήψεις για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

Κατασχέθηκε πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων Συνελήφθησαν (1-6-2023) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *