Παρασκευή , 3 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στυλίδα: “Συγκλονιστική στιγμή η συνάντηση με τη Βάσω Σταματίου, τελευταία Ελληνίδα επιζήσασα του Άουσβιτς”

Βάσω Σταματίου, μια γυναίκα πραγματική αγωνίστρια της ζωής, που αγωνίστηκε για υψηλά ιδανικά και βασανίστηκε

Την τελευταία Ελληνίδα επιζήσασα του Άουσβιτς, Βάσω Σταματίου,  συνάντησε και γνώρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο γηροκομείο στη Στυλίδα.

Δ. Κουτσούμπας: Συγκλονιστική στιγμή η συνάντηση με τη Β. Σταματίου, επιζήσασα του Άουσβιτς

Για τη συνάντησή του με τη Βάσω Σταματίου, μια ηρωίδα της Αντίστασης και του αγώνα του ελληνικού λαού, επιζήσασα που ήταν φυλακισμένη στο Άουσβιτς, κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» στη Στυλίδα, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Δεκέμβρη 2022, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Λαμία 1 Fm».

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε συγκλονιστική αυτή τη συνάντηση, κάνοντας λόγο για μεγάλη τιμή και χαρά, καθώς είναι μια γυναίκα πραγματική αγωνίστρια της ζωής, του κόσμου, που αγωνίστηκε για υψηλά ιδανικά και βασανίστηκε, όπως και άλλοι συνάνθρωποί μας.

Τόνισε ότι δεν έχει πάρει την αναγνώριση που της αξίζει από το ελληνικό κράτος, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη αναγνώριση για την ίδια, είναι ότι θα τη θυμούνται όχι μόνο οι σημερινές, αλλά και οι επόμενες γενιές. Υπογράμμισε ότι έχει αφήσει μια μεγάλη διαθήκη για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, για την πατρίδα μας, για τους αγώνες που έδωσε ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.

Ακόμη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι ένας μεγάλος αγώνας, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς πάρα πολλά χρόνια παλεύουν με συλλογικότητα και με αλληλεγγύη. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους, επισημαίνοντας ότι η ΛΑΡΚΟ είναι χρυσωρυχείο και για την περιοχή αλλά και για όλη την Ελλάδα. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι σε μια εποχή που το νικέλιο έχει φτάσει στα ύψη και θα μπορούσε η ΛΑΡΚΟ να ήταν κερδοφόρα και να στηρίξει όλη την ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τα μεγάλα χρέη, το χαμηλό εισόδημα, τις συντάξεις και τόνισε ότι στους δρόμους του αγώνα θα επιβάλουμε για παράδειγμα την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για να ανακουφιστεί ο λαός μας. Τόνισε ωστόσο, ότι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά χρειάζονται γενικότερες αλλαγές στην κοινωνία μας και σε αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε την ανάγκη ο ελληνικός λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να λάβουν ένα οριστικό τέλος όλα τα προβλήματα που βιώνει.

 

Ξενάγηση στο στρατόπεδο θανάτου του ΑΟΥΣΒΙΤΣ στην Πολωνία

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Δροσοπούλου

Ενημερωθείτε για την νέα διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Λαμίας “Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *