Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Λαμιέων: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι συνάδελφοι μας , υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας το βράδυ της Πέμπτης 03/11/2022 σε κεντρικό σημείο της πόλης από πολίτες γνωστούς στις Αστυνομικές Αρχές

Οι συνάδελφοι διέτρεξαν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο όπου δέχτηκαν άμεσα ιατρική φροντίδα μιας και είχαν χτυπηθεί με σφοδρότητα στο κεφάλι και σε άλλα ζωτικά σημεία του σώματος .

Η συνειδητή θέληση των ανωτέρω πολιτών να προκαλέσουν τον άσχημο τραυματισμό των συναδέλφων προκύπτει από το γεγονός ότι αυτοί προέβησαν σε σφοδρά και αλλεπάληλα χτυπήματα σε ευαίσθητο σημείο του σώματος των (στο κρανίο και ιδίως στο πίσω μέρος της κεφαλής),σημείο το οποίο πολλές φορές άγει με βεβαιότητα στη θανάτωση του πληγέντος. Ειδικότερα τον έναν εκ των συναδέλφων επιχείρησαν να τον πλήξουν από κοντινή απόσταση σημαδεύοντας στο κρανίο και χτυπώντας τον πολλές φορές με μανία, επιδεικνύοντας προσπάθεια διασφάλισης σοβαρού τραυματισμού και όχι προς εκφοβισμό ή και ακινητοποίησή του.

Η άσκηση των καθηκόντων των συναδέλφων εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, στη βάση της νομιμότητας και των υπαρχόντων κανονισμών και διατάξεων. Συμπεριφορές τέτοιου είδους θα πρέπει να επισύρουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση και στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που δεν εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους, πιστοί στην τήρηση του Νόμου.

Ο σεβασμός προς τους εργαζομένους των Δημοτικών Υπηρεσιών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως σωματείο , καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε προς ΠΑΣΑ κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την υπεράσπιση των εργαζομένων του Δήμου μας.”

 

Το Δ. Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα αρνείται όλα ο πατέρας Αντώνιος – «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες ισχυρίζονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντ. Τονίζουν ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *