Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ

Αναφέρει στην ενημέρωση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για την συνάντηση που  είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ όπου συζητήθηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος :

“Στη συνάντηση που είχα σήμερα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είχα την ευκαιρία να τονίσω ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει μεσοπρόθεσμα βιώσιμο, χάρη στην αναδιάρθρωση του Ιουνίου του 2018 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και χάρη στην ασφάλεια που προσφέρουν έναντι μελλοντικών κραδασμών τα σημαντικά ταμειακά αποθέματα που άφησε η κυβέρνηση μας.

Εγκυμονούν ωστόσο κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από ασθενή και ανομοιογενή οικονομική ανάκαμψη, που θα αφήνει εκτός τη μεγάλη πλειοψηφία της παραγωγικής βάσης της χώρας, δηλαδή τους εργαζόμενους και τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
Όσον αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εξέφρασα την άποψη πως είναι ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο θα πρέπει να συνοδευτεί με επιπλέον μεταβατικές δράσεις στήριξης ώστε η ανάκαμψη να αφορά όλους και όχι μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ενδεχόμενη πρόωρη άρση του συνόλου των προσωρινών – έστω και ανεπαρκών – μέτρων προστασίας, έχει σοβαρούς κινδύνους για την ανάκαμψη. Στο πλαίσιο αυτό, μετέφερα και στον κύριο Ρέγκλινγκ την αδιαπραγμάτευτη θέση μας ότι η επανεκκίνηση θα πρέπει να συνοδευτεί με μέτρα στήριξης της απασχόλησης και της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να συγκρατηθούν απολύσεις, λουκέτα και να μην αφήσει η πανδημία νέα μακροχρόνια τραύματα στην οικονομία της χώρας μας.”

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Κ. Μητσοτάκης: “Την ισχυρή Ελλάδα που οραματιζόμαστε τη χτίζουμε όλοι μαζί”

“Την ισχυρή Ελλάδα που οραματιζόμαστε τη χτίζουμε όλοι μαζί.” δήλωσε από την Μαγνησία που επισκέφτηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *