Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
mde

“Συνεχίζεται το γαϊτανάκι με τα μπάζα, τα σκουπίδια και τα κλαδέματα”

*Γράφει ο Στέφανος Σταμέλλος

Μετά την -πριν από κάποια χρόνια- νομοθεσία για τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), αναπαυτήκαμε στους καναπέδες μας αγναντεύοντας και πιστεύοντας ότι, όπου να’ ναι, ο θεός των αποβλήτων θα κατακρημνιστεί στα τάρταρα της αβύσσου.

Μέχρι που είδαμε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση είναι αλήθεια, την Μονάδα των ΑΕΚΚ «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΕ» να ξεδιπλώνει τα φτερά της, με χαρά επίσης, γιατί είναι στη γειτονιά μας. Οπότε μπορούμε κι εμείς οι γείτονες, και όλοι οι λαμιώτες φυσικά, να παραδίδουμε τα απόβλητά μας. Σίγουρα κάποιο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ θα είναι πίσω, όπως προβλέπει ο νόμος…

Φορτηγά ξεφορτώνουν κάθε μέρα. Δεν είδαμε ταμπέλα της εταιρείας, αλλά όπου να ‘ναι θα μπει. Δεν είδαμε τους υπαλλήλους της, αλλά πιστεύω θα περιμένουν να περάσουν από το ρουσφέτι του υπουργού. Όλα αυτά είναι για το καλό μας… δεν υπάρχει αμφιβολία. Κούνια που μας κούναγε… Η παρανομία φόρεσε το φέσι της κι εδώ. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν!

Αυτό το γαϊτανάκι με τα μπάζα, τα σκουπίδια και τα κλαδέματα στην θέση αυτή της Νέας Πολιτείας κρατάει χρόνια. Εκτός από τα φορτηγά των κατασκευαστικών εταιρειών, και ο Δήμος Λαμίας μέχρι πρόσφατα εναπόθετε μπάζα και σκουπίδια. Ώσπου απευθυνθήκαμε στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και απάντησε ο Δήμος ότι έκανε αποκατάσταση. Πήρε(;)/ισοπέδωσε και έχωσε όσα μπορούσε χειμωνιάτικα και τα υπόλοιπα όταν επιτρέψει ο καιρός. Τα κλαδέματα είναι ακόμα εκεί, στο πρανές. Να που τώρα όμως συνεχίζεται η εναπόθεση από τα φορτηγά… Να δούμε τι θα μας πει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος…

Σε ποιον θεό να απευθυνθούμε; Σε λίγες μέρες έχουμε βουλευτικές εκλογές και οσονούπω έρχονται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουμε το δίλημμα της ψήφου… τρομάρα μας.

 

Στέφανος Σταμέλλος

http://www.e-ecology.gr

https://www.facebook.com/stefanos.stamellos/

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

  Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *