Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνεργασία Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ Α.Ε.» και Δήμου Αλοννήσου.

Την προοπτική συνεργασίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» και του Δήμου Αλοννήσου, συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, με το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπεσλεμές, υπηρεσιακά στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού και συνεργάτες του Δημάρχου Αλοννήσου.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού και οι δυνατότητες που παρέχει ως προς την προώθηση, παρακολούθηση και υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας στους Δήμους ενώ ακολούθησε συζήτηση για τον τρόπο που μπορεί ο Οργανισμός να συνεργαστεί και να παρέχει στήριξη στην επιχειρησιακή λειτουργία του Δήμου Αλοννήσου.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συνεργασία αυτή και το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει περαιτέρω τεχνική ανάλυση σε επίπεδο στελεχών, με εξειδίκευση στο πλαίσιο της συνεργασίας, για να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα.

Για τη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων, δήλωσε :

«……Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός που συστήθηκε πριν από λίγο καιρό σε συνεργασία με τέσσερις ακόμα Δήμους της Φθιώτιδας, κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διευρύνει συνεργασίες, αποδεικνύοντας ότι η αυτοδιοίκηση δεν έχει διοικητικά όρια και μπορεί να αναπτύξει πρωτοβουλίες προς όφελος όλων των Δήμων που συνεργάζονται.

Έτσι, μετά το Δήμο Αλμυρού, με τον οποίο είμαστε σε προχωρημένο στάδιο συνεργασίας, προχωράμε σε νέες συζητήσεις και με άλλους Δήμους.

Σήμερα, μια τέτοια συζήτηση είχαμε με το Δήμαρχο Αλοννήσου και στελέχη του Δήμου, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού και τις δυνατότητες που παρέχει στην υποστήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής για Δήμους, μετόχους και μη. Ο Δήμος Αλοννήσου έχει ξεχωριστή σημασία για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, γιατί αποτελεί τον πρώτο από τους νησιωτικούς Δήμους που θα συνεργαστεί με τον Οργανισμό, σε μια περίοδο όπου προκλήσεις εντείνονται διαρκώς σε όλα τα επίπεδα και οι ανάγκες απαιτούν άμεσες και βιώσιμες λύσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη για τον ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο που είχαμε, βάζοντας τα θεμέλια μιας αποδοτικής συνεργασίας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί η διεύρυνση αυτής της διαδημοτικής συνεργασίας, που ξεκίνησε με τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, συνεχίζεται μεθοδικά κι εντατικά, αποτελώντας πρότυπο για την αυτοδιοίκηση ολόκληρης της Ελλάδας ……»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χιονίζει στα Καμένα Βούρλα!

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 7/2/2023  ξεκίνησε να χιονίζει και στην λουτρόπολη των Καμένων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *