Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Lockdown – Επιπλέον σκληρά μέτρα στη Μαλεσίνα λόγω των πολλών κρουσμάτων….

Κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της ΔΕ Μαλεσίνας – Εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων


Με νέα απόφαση της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε επιπλέον μέτρα για την Μαλεσίνα.

Lockdown στη Μαλεσίνα του Δήμου Λοκρών με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας από το πρωί της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου ως το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021. Να σημειωθεί ότι σήμερα εντοπίστηκαν 40 ακόμη κρούσματα.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Η απόφαση της Πολιτικής Προπστασίας της χώρας αναφέρει:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της ΔΕ Μαλεσίνας, του Δήμου Λοκρών, της Π.Ε. Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την Κυριακή 28-02-2021 και ώρα 06:00 έως και την Δευτέρα 08-03-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

2. Την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων της ΔΕ Μαλεσίνας και απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 της επομένης, εξαιρουμένης 1 ΕΠΕΙΓΟΝ της σωματικής άσκησης σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και σε κοντινή απόσταση από την οικία (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) και εργασίας.

3. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της ΔΕ Μαλεσίνας, για λόγους υγείας.

4. Αναστολή καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με εξαίρεση καταστημάτων τροφίμων (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι , κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00

5. Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών (εκτός σχολείων ειδική αγωγής). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).

6. Αναστολή Συναθροίσεων/Δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

7. Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

8. Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων Α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

9. Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λοκρών για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των ως άνω χωριών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων

10.Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

11.Την επιτήρησης και ανάληψης κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων ΔΕ Μαλεσίνας. Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτη Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της την Δευτέρα 08-03- 2021.

Αναλυτικά η απόφαση εδώ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία με έναν έγκυρο και σωστό τρόπο να μάθουν για τη “Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία”

Το 5ο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *