Breaking News

ΣΥΡΙΖΑ: “Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους”

Ανακοίνωση (30/8/2024) του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

 

Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την απάντησή του ως προς το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με αφορμή τη ντροπιαστική είδηση που αφορά σε εκπαιδευτικό που αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του στη Ρόδο, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των ενοικίων.

Αντί απάντησης, λοιπόν, ο κ. Μαρινάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει λάβει… πολύ σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής, όπως αυτό της αύξησης του επιδόματος στέγασης των φοιτητών! Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πείσει για την επαρκή προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει του νέου σχολικού έτους, τη στιγμή που πληθαίνουν οι καταγγελίες από φορείς εκπαιδευτικών και γονιών από όλη τη χώρα που αφορούν συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και μονάδων, ενώ κάνουν λόγο ακόμα και για άσκηση πιέσεων σε γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο της γειτονιάς.

Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει.

Δες επίσης

Συναγερμός για τον χανταϊό: Στην Ιταλία 4 άτομα σε επιτήρηση, σε καραντίνα μία γυναίκα

Ο χανταϊός αρχίζει να προβληματίζει όλο και πιο έντονα τις υγειονομικές αρχές ενώ στην Ιταλία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *