Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σύσκεψη για την ΛΑΡΚΟ

Αγωνιστική Σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 20:00,  στο Μπάσκετ του Οικισμού του Εργοστασίου.

Η ομιλία της κας ΑΣΤΕΡΙΟΥ Ιωάννας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ, η οποία αναγνώστηκε στη σύσκεψη στις 14.07.2022 στη Λάρυμνα, στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής από το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων και στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

“Συγχωριανές και συγχωριανοί χαιρετίζω κι εγώ από τη πλευρά μου τη σημερινή σύσκεψη.
Είμαι εδώ σήμερα να δώσω το παρόν ως συγχωριανή σας, ως εργαζόμενη και ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ.
Με κάλεσμα της κοινότητας Λάρυμνας μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε τις δραματικές εξελίξεις της ΛΑΡΚΟ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής τροπολογίας που ψήφισε η Κυβέρνησηκαι τις επιπτώσεις που θα έχει η τοπική κοινωνία μας στο κλείσιμο του Εργοστασίου.
Ενώ μας έκλεψαν τρία χρόνια τώρα το μόχθο μας (μείωση μισθών, κατάργηση δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, κατάργηση του επιδόματος αδείας) μας εξαφάνισαν την αποζημίωση από την Ασφάλεια, μας δίνουν λίγα ψίχουλα ως αποζημίωση και ανοίγουν τώρα το δρόμο στις απολύσεις μας, στο ξεσπίτωμα των οικογενειών που μένουν στους Οικισμούςκαι στον μαρασμό του τόπου μας.
Η επίσημη ενημέρωση από τον εκκαθαριστή στους Διευθυντές των εργοταξίων είναι να σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα στις 31.07.22 και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να εργάζονται σε βάρδια με ότι αυτό συνεπάγετε στο μισθό τους.
Ταυτόχρονα μας απολύει όλους και μας επαναπροσλαμβάνει με δίμηνες συμβάσεις μέχρι και πέντε μήνες, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και δεσμευτικό από την πλευρά τους. Από τη στιγμή που θα μας έχουν απολύσει κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί αν θα υπάρξει και ανανέωση των συμβάσεων. Όπως ακριβώς θα πράξουν και με τους εργολάβους που τους απολύουν όλους!!! Μένουν στο δρόμο πάνω από 150 οικογένειες και μιλάω μόνο για το Εργοστάσιο.Αυτό φυσικά θα παρασύρει και δεκάδες εργαζόμενους στα εργοτάξια Αμμοβολής, αυτοαπασχολούμενους και δεκάδες εργαζόμενους χειριστές μηχανημάτων.
Έχετε αναρωτηθεί τι πρόκειται να συμβεί στο χωριό μας;Επειδή όλα είναι μια αλυσίδα και αν σπάσει ένας κρίκος το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό!!!
Μετανάστευση πληθυσμού για εύρεση εργασίας σε άλλες περιοχές, πολύ δύσκολο θα έλεγε κανείς στις μέρες μας, μη γελιόμαστε κανείς δε μας περιμένει, κανείς δεν θα ανοίξει τις πόρτες να μας υποδεχθεί… ξέρουμε όλοι πολύ καλά τα ποσοστά της ανεργίας !!! Και εκείνοι οι ελάχιστοι που θα βρουν κάποια εργασία θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν στα έξοδά τους εφόσον θα θέλουν να πληρώσουν ενοίκιο, ΔΕΗ, εφορίακ.λ.π. Και μη ξεχνάτε γιατί όλοι μας το συνηθίζουμε αυτό,να ξεχνάμε πολύ εύκολα, οι τελευταίες προσλήψεις προσωπικού στη ΛΑΡΚΟ έγιναν από χωριανούς μας που έμεναν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά λόγω της κρίσης έμειναν άνεργοι και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πάλι στα χωριά τους και να χτυπήσουν την πόρτα της ΛΑΡΚΟ.
Κλείσιμο καταστημάτων:Φαρμακεία,καφενεία, μπακάλικα, ταβέρνες, supermarket, κρεοπωλεία, ψιλικατζίδικα, πρατήρια, συνεργεία κ.λ.π.
Κλείσιμο των Σχολείων
Κλείσιμο του Ιατρείου, έχετε σκεφτεί ότι δεν θα υπάρχει γιατρός ούτε για τις πρώτες βοήθειες.
Οι συνταξιούχοι του χωριού μας έχουν σκεφτεί τι έρχεται; Έχουν σκεφτεί ότι από την πενιχρή σύνταξη που παίρνουν, που δεν φτάνει ούτε για τους ίδιους, θα πρέπει συντηρήσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Συγχωριανοί οι εξελίξεις δυστυχώς είναι τραγικές δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό από κανένα. Δεν θα το επιτρέψουμε να μας αφανίσουν !!! δεν θα σβήσουν από το χάρτη το χωριό μας!!! Βρισκόμαστε στην ποιο κρίσιμη φάση του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για το δικαίωμα στην εργασία, για να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτήγια να μη μαραζώσει ο τόπος μας.
Εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν ένα τίμιο αγώνα για να μείνουν στις δουλειές τους, στα σπίτια τους και στον τόπο τους έχοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη της εργατικής τάξης και του λαού όλης της χώρας, κάνοντας το αγώνα των εργαζομένων και δικό τους αγώνα.
Οι εργάτες τις ΛΑΡΚΟ έχουν δώσει μεγάλους και ιστορικούς αγώνες και έχουν αντισταθεί όλα αυτά τα χρόνια, από τη μεγάλη απεργία του 1977 μέχρι σήμερα, για να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Σε όλους αυτούς του αγώνες είχαν πάντα δίπλα τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους και τους συγχωριανούς τους όπως και σήμερα. Αυτές οι γυναίκες που έγιναν ηρωίδες και παράδειγμα για μας τις νεότερες, αυτές οι γυναίκες που κράτησαν Θερμοπύλες το 77 μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, να μην το βάλουμε κάτω να αντισταθούμε και να παλέψουμε για μας και τα παιδιά μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια!!!!!
Οι τοπική κοινωνία πρέπει να στηρίξει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να είναι δίπλα τους, πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι ΤΩΡΑ.

Όλοι στην Αγωνιστική Σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 08:00 το απόγευμα στο Μπάσκετ του Οικισμού του Εργοστασίου.

Πρέπει όλοι να δώσουμε τη δυναμική μας παρουσία.
Συγχωριανοί διαδώστε το !!!!!!
Η καμινάδα αυτή που βλέπουμε θα καπνίζει και πρέπει να συνεχίσει να καπνίζει το χρωστάμε στα παιδιά μας και στον τόπο μας.
Αν είμαστε ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!! Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε!!”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το εορταστικό πρόγραμμα των καταστημάτων στην Π.Ε. Καρδίτσας

Το εορταστικό πρόγραμμα των καταστημάτων από τους Εμπορικούς Συλλόγους Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *