Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Τα αμερικάνικα μαχητικά F-15 στη Λάρισα για δεύτερη φορά φέτος

Τα θηριώδη μαχητικά F-15 έρχονται ξανά και αυτή τη φορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στην Ελλάδα για την επιχείρηση  «Castle Forge»

Η τελευταία φορά που είχαν έρθει τα αμερικανικά F-15 της USAF στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Λάρισα ήταν στις 8 Μαΐου. Τότε είχαν έρθει 12 μαχητικά, στο πλαίσιο της άσκησης Defender Europe.
Από τότε, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να επιστρέψουν και ακόμη περισσότερα – ακόμη περισσότερο, στις συνομιλίες που είχε με τους Αμερικανούς.

Οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ πήραν τις οδηγίες και οι συνεννοήσεις με τους Αμερικανούς ομολόγους τους έφεραν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, η οποία επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το ιστορικά υψηλό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Ήδη, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, έχουν αφιχθεί τα πρώτα κλιμάκια, με τα πρώτα αεροσκάφη από την αεροπορική βάση του Lakenheath, της 48ης πτέρυγας μάχης της USAF, που δρα στην Ευρώπη.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Η επιχείρηση υπό την την επωνυμία «Castle Forge» θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Θα είναι η πρώτη φορά που θα μείνουν τα F-15 στην Λάρισα. Μάλιστα, οι Αμερικανοί κατεύθασαν με περισσότερα μαχητικά του τύπου απ’ ότι την προηγούμενη φορά. Από 12 που είχαν φέρει το Μάιο, τώρα έχουν έρθει με 15 αεροσκάφη.
Κατά την διάρκεια της παραμονής των αμερικάνικων μαχητικών στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, σε αποστολές:
• Σύνθετων Αμυντικών και Επιθετικών Αεροπορικών Τακτικών
• Αεροπορικής υποστήριξής με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC)
• Εναέριας Μάχης
• Προστασίας – Προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα
• Προσβολής – Υποστήριξης Ναυτικών Δυνάμεων

Xρήστος Μαζανίτης/enikos.gr

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα – Πάνω από 170 τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν  στη Φθιώτιδα. Με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που σήμερα Τρίτη 30/11/2021, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *