Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Δ. Κολτσίδα στη Λαμία, “Ο ΗΧΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ρέκβιεμ από τον Ιησού στον Τσέ”

Η διαφορετική, πρωτότυπη εικαστική έκθεση υπερρεαλιστικών εικονοπλασιών και έργων εγκατάστασης, συνδυάζοντας γλυπτικά και ζωγραφικά στοιχεία, με μορφή πενήντα 50 σύγχρονων λαβάρων του καλλιτέχνη Δημήτρη Κολτσίδα, εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου με τίτλο: “Ο ΗΧΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ρέκβιεμ από τον Ιησού στον Τσέ”, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Μια πολυθεματική καλλιτεχνική προσέγγιση του Δημήτρη Κολτσίδα μέσα από την χρήση της εικονικής αναπαράστασης του απόλυτου θρησκευτικού συμβόλου της θυσίας, τον Ιησού, που επιτυγχάνει την σύνδεση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με σύγχρονες μορφές «θυσίας», όπως είναι η θέση της γυναίκας και τα φαινόμενα των γυναικοκτονιών του σήμερα κ.ά.

Σημαντικό επίσης στοιχείο που εκφράζεται μέσα στα έργα, είναι η ανύψωση της ανθρώπινης ύπαρξης και ψυχής, η οποία υπερισχύει του θανάτου, του τελικού σταδίου της επίγειας ζωής. Η σύνδεση των συμβόλων αυτών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση-κινητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά θέματα μέσω της αξιοποίησης κοινών πολιτισμικών και θρησκευτικών στοιχείων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Θανάσης Ντούζγος, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Κώστας Μουστάκας και Παναγιώτης Στασινός, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ευμορφία Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη και πλήθος φορέων και πολιτών.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Μακρακώμης: Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 6/6

  Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *