Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τα συγχαρητήρια του Καθηγητή Π. Λιαργκόβα, Προέδρου του ΚΕΠΕ, στον Γιάννη Οικονόμου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Παναγιώτης Λιαρκόβας, συνεχάρη τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, για την πρωτοβουλία αναχαίτισης του δημογραφικού προβλήματος κατά την υπογραφή του Συμφώνου Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και το ΚΕΠΕ.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Οικονόμου για την πρωτοβουλία που έλαβε. Θυμάμαι ότι με κάλεσε στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, και μου είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό ζήτημα που απειλεί τη χώρα, το δημογραφικό.

Ένιωσα τεράστια ικανοποίηση, βλέποντας ότι ένα σημαίνον πολιτικό στέλεχος ένιωσε αυτήν την ευαισθησία, μπροστά σε ένα πρόβλημα που δεν είναι τωρινό, αλλά αφορά και το μέλλον.

Μόλις μου ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στη χώρα μας, ανταποκριθήκαμε για να βοηθήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να προλάβουμε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουμε δοκιμαστεί από κρίσεις και πρέπει να προλάβουμε ακόμη μία κρίση, που είναι το Δημογραφικό.

Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για την αντίστοιχη ευαισθησία που επέδειξαν. Το ΚΕΠΕ είναι εδώ για να βοηθήσει και να αντιμετωπίσει, να προλάβει μια δυσμενή εξέλιξη. Υπογράφουμε αυτό το σύμφωνο συνεργασίας, μέσα στο οποίο θα βρίσκεται η “ομπρέλα”, ενώ θα οριοθετούνται τα χρονοδιαγράμματα και το περιεχόμενο της μελέτης.

Το Δημογραφικό δεν είναι μόνο εθνικό, αλλά και τοπικό, περιφερειακό ζήτημα, δεδομένου ότι η επίλυσή του έχει να κάνει και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε τοπικής κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γνωρίστε τον εμβληματικό Φάρο Μελαγκάβι στη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου στο Λουτράκι

Ο φάρος Μελαγκάβι ή Φάρος Ηραίον (από τον αρχαίο ναό της Ήρας που βρίσκεται κοντά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *