Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τετραήμερο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο στο Βόλο από σήμερα, Τετάρτη 11 έως την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου φιλοξενεί το 2ο Συνέδριο που διοργανώνει η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A. (International Orthodox Theological Association). Το τετραήμερο αυτό Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ιεραποστολή και Ορθόδοξη Εκκλησία, θα λάβει χώρα από σήμερα, Τετάρτη 11 έως την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στην πόλη του Βόλου με γλώσσα εργασίας τα αγγλικά.
Η διοργάνωση, πρόκειται να συγκεντρώσει περίπου 400 ειδικούς ομιλητές από πολλές χώρες (Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Βαλκάνια, Ρωσία), ενώ θα συμμετάσχουν 15 επίσκοποι από διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες και δεκάδες κληρικοί και μοναχοί. Παράλληλα, πλαισιώνεται από τη στήριξη σημαντικών θεολογικών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το Συνέδριο επικεντρώνεται στον ρόλο και τη σημασία της Ιεραποστολής, νοούμενης ως παρουσία και δράση της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος (Ζωγράφος).
Σε παράλληλες συνεδρίες, ειδικοί ομιλητές θα καταθέσουν την επιστημονική τους συνεισφορά σε ζητήματα όπως: Εκκοσμίκευση και Ορθόδοξη Εκκλησία, σύγχρονες θεολογίες της ιεραποστολής, θρησκευτικός εθνικισμός και ταυτοτικές πολιτικές, η φιλοσοφική θεολογία ως ερμηνευτικό εργαλείο, γυναίκα και Ορθόδοξη Εκκλησία, θέματα οικουμενικής θεολογίας, η θεολογική εκπαίδευση στον 21ο αιώνα, Ορθόδοξη διασπορά, η θέση της θρησκείας στη δημόσια σφαίρα κ.α.
Η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A., καρπός της Πανορθόδοξης Συνόδου που έλαβε χώρα στην Κρήτη (2016), ιδρύθηκε το 2017 με στόχο τη θεολογική συμβολή στην ανανέωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υποστηρίζοντας την πανορθόδοξη ενότητα και συνοδικότητα. Ως πανορθόδοξος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η IOTA δεν ανήκει σε καμία τοπική Εκκλησία και προσπαθεί να διατηρεί εποικοδομητικές σχέσεις με τους ηγέτες όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Για τον σκοπό αυτό διοργανώνει διεθνή συνεδρία, ομαδικά ερευνητικά έργα, συνεργάζεται με ιδρύματα σε όλον τον κόσμο. Στα κύρια ενδιαφέροντά της εντάσσονται η κατανόηση του σύγχρονου πολιτισμού υπό το πρίσμα της Ορθόδοξης παράδοσης και η στήριξη της πανορθόδοξης ενότητας και συνεννόησης.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στην αγκαλιά του Μαινάλου, στην Αρκαδία, κυλάει σιωπηλά ο Λούσιος

Στην υπέροχη αγκαλιά του Μαινάλου, στην Αρκαδία, κυλάει σιωπηλά ο Λούσιος, ένα από τα πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *