Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ. Χειμάρας: “Η προστασία και η ασφάλεια του οικοσυστήματος αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα!” – Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

“Στη Φθιώτιδα υλοποιούνται έργα, σε πρώτη φάση, για την συντήρηση 1.500 χιλιομέτρων δασικών δρόμων” σημειώνει ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.

O Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας κ. Χειμάρας Θέμης αναφέρεται στην επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά στην Φθιώτιδα.

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών, στη Φθιώτιδα υλοποιούνται έργα, σε πρώτη φάση, για την συντήρηση 1500 χιλιομέτρων δασικών δρόμων, συνολικά στην περιοχή του Νομού Φθιώτιδας, εκ των οποίων τα 600 χιλιόμετρα δασικού οδικού δικτύου αντιστοιχούν στο Δασαρχείο Λαμίας, οι οποίοι παρέμεναν μέχρι πρότινος απροσπέλαστοι, για πολλές δεκαετίες.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Χειμάρας:

«Με πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών, στη Φθιώτιδα υλοποιούνται έργα για την συντήρηση 1500 χιλιομέτρων δασικών δρόμων, οι οποίοι παραμένουν απροσπέλαστοι για πολλές δεκαετίες. Με τον φίλο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, επισκεφτήκαμε τον Εθνικό Δρυμό Οίτης, περιοχές της Λοκρίδας και της Δυτικής Φθιώτιδας. Πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε σημεία που διενεργούνται εκτενείς προληπτικοί καθαρισμοί και απομακρύνεται συσσωρευμένη καύσιμη βιομάζα.

Πέραν αυτών, ζητήσαμε και είμαι βέβαιος πως έχουμε την στήριξη του Υφυπουργού, στην ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, με νέο επιστημονικό προσωπικό, αλλά και πρόσθετους οικονομικούς πόρους, για την εκτέλεση αναγκαίων έργων υποδομής. Συμφωνήθηκε η άμεση προετοιμασία μελετών, προκειμένου ο κ. Αμυράς να διασφαλίσει την χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η ασφάλεια του οικοσυστήματος αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα!

Τον ευχαριστούμε για την στήριξη της Φθιώτιδας!»

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αν φουσκώνεις κάθε φορά που πίνεις μπύρα, γεμίζεις με λάθος τρόπο το ποτήρι σου από το μπουκάλι

Πώς γίνεται σωστά η δουλειά. Μια μπύρα την έχουμε απολαύσει όλοι στη ζωή μας. Και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *