Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ. Καραΐσκος: “Ημέρα μνήμης και τιμής σήμερα για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο”

 

Μήνυμα Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

“Ημέρα μνήμης η σημερινή. Ημέρα μνήμης και τιμής για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο.

Η 19η Μαΐου κάθε έτους είναι ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Είναι η μέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα για να ειρηνεύσει, δήθεν, την περιοχή και με το σύνθημα «η Τουρκία στους Τούρκους» έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο των Νεότουρκων για την τελειωτική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο. 353.000 καταγεγραμμένοι επίσημα νεκροί και άλλοι τόσοι ξεριζωμένοι και διασκορπισμένοι αγνοούμενοι. Όλοι τους αποτελούν για τους Πόντιους αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής και της μνήμης τους.

Οφείλουμε να αντισταθούμε στη λήθη. Το σύνθημα της σημερινής ημέρας να το κάνουμε οδηγό για την ανάδειξη της ιστορίας, του ξεριζωμού, των αγώνων των Ελλήνων – «Δεν ξεχνώ»! Η γνώση της ιστορίας δεν αποτελεί χρέος μόνο ως προς αυτούς που θυσιάστηκαν, αλλά και ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη συνεχίζοντας τον αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων απ´ όλο τον σύγχρονο κόσμο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους αλλά και για εκείνους που επέζησαν και ξεκίνησαν μια καινούργια ζωή σε νέες πατρίδες.

Ας ανάψουμε όλοι μας ένα κερί στη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα και βάρβαρα.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος σε περιοχή του Δήμου Λοκρών

  Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στη Φθιώτιδα   Η ενημέρωση – ανακοίνωση για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *