Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ. Καραΐσκος: “Διαχρονικό το μήνυμα από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου 25/11/1942”

Ο Δήμαρχος Λαμιέων  Θύμιος Καραΐσκος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Λιτός και χωρίς κόσμο, λόγω κορονοϊού ο φετινός εορτασμός για την 78η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Το μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου:

Ακολουθήστε μας  στο facebook

“Αυτές τις ημέρες του Πανελλήνιου Εορτασμού της εθνικής Αντίστασης, αυτές τις ημέρες της παλλαϊκής μνήμης και της εθνικής υπερηφάνειας, φέτος η Ελλάδα δεν μπορεί να τις γιορτάσει όπως θα ήθελε, γιατί φέτος δίνει μια άλλη σκληρή μάχη, όχι εναντίον ενός νέου εισβολέα με όπλα και στρατό, αλλά εναντίον ενός αόρατου φονικού ιού που αποδεκατίζει τους συμπατριώτες μας ύπουλα και αθόρυβα.
Η Πατρίδα, όπως κάλεσε τότε τα παλικάρια του αλβανικού έπους να συνεχίσουν τον αγώνα στα βουνά της Ελλάδας και να γράψουν έτσι το έπος της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, έτσι και σήμερα μας καλεί να δώσουμε τον αγώνα της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, να προστατεύσουμε και να σώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες από τον θάνατο.
Οι συνθήκες δε μας εμπόδισαν. H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και o Δήμος Λαμιέων, στον ιστορικό χώρο του Γοργοποτάμου τίμησαν με σεμνότητα, γεμάτοι πατριωτικά συναισθήματα και πατριωτικό ενθουσιασμό, όλους εκείνους που θυσίασαν τα νιάτα τους πολεμώντας τον κατακτητή, όλες και όλους εκείνους που έγραψαν το έπος της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης 41-44.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου την 25η Νοεμβρίου του 1942, από τις αντιστασιακές ομάδες του Άρη και του Ζέρβα μαζί με τους Άγγλους σαμποτέρ απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι οι Έλληνες ενωμένοι και μονιασμένοι μεγαλουργούν, ενώ διχασμένοι πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα στην ιστορία, και το διαχρονικό μήνυμα της.
Ας κρατήσουμε στην συλλογική μας μνήμη τη μεγάλη αυτή στιγμή των Ελλήνων και ας δικαιώσουμε με την υπεύθυνη και στάση μας, με τον καθημερινό μας ειρηνικό αγώνα τις θυσίες εκείνης της γενιάς που μας παρέδωσε την Πατρίδα μας ελεύθερη και τις προαιώνιες αξίες και παραδόσεις μας, ζωντανούς οδηγούς σ´ ένα ασφαλές μέλλον.
Χρόνια Πολλά Συμπατριώτες.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη

Όπως όλα δείχνουν, η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *