Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θάνατος 40χρονου στα μεταλλεία Βωξίτη – “Χάσαμε ένα πραγματικά πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας” – Τι αναφέρει η εταιρία

Ανακοίνωση για το δυστύχημα  της Τετάρτης 5/10/2022 με τον θάνατο του μηχανικού Κωνσταντίνου  Αργύρη στο μεταλλείο της εξέδωσε η εταιρεία Imerys  στις 6/10/2022.

Η ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε πώς ο εργαζόμενος και συνάδελφός μας, Κωνσταντίνος Αργύρης, απεβίωσε μετά από τραγικό δυστύχημα.

Ο εργαζόμενός μας ήταν 39 ετών, ήταν ο επιβλέπων μηχανικός του συγκεκριμένου Μεταλλείου και εργαζόταν μαζί μας για 11 χρόνια. Ήταν ένας πολύ έμπειρος μηχανικός με 15ετή εμπειρία στον κλάδο. Ζούσε στη Λαμία με την οικογένειά του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μεταξύ 11:30-12:00 και κατά τη διάρκεια της καθημερινής επίβλεψης που εκτελούσε. Κατά την επιστροφή του από τα μέτωπα εργασίας το μεταλλείου, περνούσε από την κύρια στοά του μεταλλείου οδηγώντας όχημα 4×4, όταν ένας ασβεστολιθικός βράχος έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Οι εργαζόμενοι που αντελήφθησαν το συμβάν προσπάθησαν αρχικά να τον απεγκλωβίσουν, ενώ ενημέρωσαν την Διοίκηση και στη συνέχεια ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές, η Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίες έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο εργαζόμενος ήταν ο μοναδικός επιβάτης του οχήματος, το οποίο καταπλακώθηκε από την πτώση του ασβεστολιθικού βράχου.

Κανένας από τους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν εγκλωβίστηκε και αποχωρήσαν κανονικά από την στοά.

Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει:

Οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του συμβάντος ξεκίνησαν αμέσως.

Έχει ειδοποιηθεί η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος για την δέουσα διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να καταλήξει στο πόρισμά της.

Εσωτερικά θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανάλυση των δεδομένων, ώστε να αποσταλεί ειδοποίηση ασφαλείας σχετικά με τα πιθανά αίτια και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτιώσεων στις υπόγειες εργασίες. Αυτή είναι μια πάγια διαδικασία της Imerys που εφαρμόζεται κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Στην Imerys λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας. Έχουμε επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Φωκίδα, αποκλειστικά για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Η ασφάλεια των εργαζομένων μας παραμένει μια συνεχής και καθημερινή δέσμευση για την Imerys.

Η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας η οποία βρίσκεται στις σκέψεις όλων μας. Η οικογένεια έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Διοίκησης καθώς χάσαμε ένα πραγματικά πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

12χρονος προσπάθησε να διασχίσει την οδό Φαρσάλων στη Λάρισα & παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο

Κινητοποίηση των Αρχών καταγράφηκε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής στην πόλη της Λάρισας… Όλα έγιναν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *