Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θέλετε να αλλάξετε πάροχο ρεύματος, αλλά έχετε χαθεί στα άπειρα συμβόλαια που υπάρχουν;

Τα τελευταία χρόνια μετά από την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας,  οι καταναλωτές πλέον δεν βασίζονται μόνο στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά ψάχνουν να βρουν κάτι πιο οικονομικό σε καινούργιο πάροχο ρεύματος.

Αρκετοί που κράτησαν τα παλιά τους τιμολόγια και ήταν από τους πρώτους καταναλωτές που επιχείρησαν να αλλάξουν πάροχο, δεν επιβαρύνθηκαν τόσο απο την ενεργειακή αλλαγή, που έγινε απο την υψηλή τιμή του ρεύματος. Κάποιοι όμως που είχαν αναπαυθεί, στον παλιό κρατικό φορέα και  είδαν τους λογαριασμούς τους να αυξάνουν ραγδαία,  επιχείρησαν να πάρουν μία καινούργια προσφορά σε ρεύμα, πιστεύοντας ότι έτσι θα απαλλαχθούν από το οικονομικό αδιέξοδο και τους φουσκωμένους λογαριασμούς των τελευταίων ετών. Αυτή η αλλαγή έγινε πολύ βιαστικά και αρκετοί από τους καταναλωτές παρόλο που άλλαξαν πάροχο ρεύματος,  δεν είδα συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις, στην κατανάλωση και στην τιμή του νέου τιμολογίου. Και αυτό έγινε, διότι υπάρχουν χρεώσεις που δεν μπορεί ο άπειρος καταναλωτής θα δει από την αρχή.

Παρόλα αυτά, οι διακυμάνσεις είναι συνεχόμενες σε όλες τις χρεώσεις και τα δεδομένα, κάτι που καθιστά αρκετά δύσκολη την διαδικασία να βρούμε μία οικονομική προσφορά σε ρεύμα, που να ταιριάζει στα δικά μας οικονομικά δεδομένα. 

Αυτό το κενό, έρχονται να λύσουν διάφορες εταιρείες συγκρίσεις ρεύματος, που ασχολούνται με όλους τους παρόχους και δίνουν προσφορές σε ρεύμα, σύμφωνα με τις δικές μας απαιτήσεις.  Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις σύγχρονες πλατφόρμες, που έχουμε δημιουργήσει, όπου εκεί ο καταναλωτής, μπορεί με τα δικά του στοιχεία και δεδομένα, να πάρει μια προσφορά σε ρεύμα αρκετά αξιόλογη και οικονομική. Η συγκεκριμένη διαδικασία, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται και μπορεί να επιτευχθεί με απλά βήματα. Αυτά όμως που πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε τη διαδικασία είναι τα εξής:

 

  • Πρέπει να έχετε υπολογίσει την ετήσια κατανάλωση σε ρεύμα ή το τελευταίο τετράμηνο από τους εκκαθαριστικού σου λογαριασμός που έρχονται στο σπίτι σας ή στην επιχείρησή σας.
  • Θα πρέπει να δηλώσετε στη φόρμα αν το ρεύμα θέλετε να είναι μονοφασικό ή τριφασικό.
  • Η κατανάλωση αφορά από το σπίτι ή την επιχείρηση. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δηλώσετε αν σας ενδιαφέρει ότι δεν σκοπεύετε να ηλεκτροδοτείται μόνο ένα οίκημα αλλά παραπάνω.
  • Σε ενδιαφέρει να έχετε μηνιαίο τιμολόγιο και για το ρεύμα και για το φυσικό αέριο του σπιτιού ή της επιχείρησης.
  • Διατίθεστε να πληρώνετε εμπρόθεσμα χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό μπορεί να σας ωφελήσει λαμβάνοντας την αντίστοιχη έκπτωση που δίνουν οι εταιρείες.

 

  • Είστε καινούργιος συνδρομητής; Η παροχή είναι παλιά και έχει κάποιο υπόλοιπο; Σκοπεύετε να αλλάξετε διεύθυνση και να μεταφέρετε το λογαριασμό; Η καινούργια σύνδεση αφορά καινούργια κατοικία με καινούργια παροχή;

Όλα αυτά, είναι πράγματα που θα πρέπει να αναρωτηθείτε και να έχετε μαζί σας, πριν μπείτε στη διαδικασία να πάρετε κάποια προσφορά σε ρεύμα από οποιοδήποτε πάροχο ρεύματος, ή φυσικού αερίου. Το ρεύμα σε προσφορά που θα πάρετε και σας αποστολή περισσότερο, είναι το ρεύμα κατανάλωσης μαζί με τους φόρους και κάποιες χρεώσεις που βάζει η κάθε εταιρεία.  Αυτό το κομμάτι θα πρέπει να σε απασχολήσει περισσότερο όταν πάρετε την προσφορά σε ρευμα, και αυτό είναι που θα πρέπει να συγκρίνεται με τις υπόλοιπες προσφορές που θα λάβετε.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, θα πρέπει να μιλήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του νέου παρόχου, για να δείτε αν η προσφορά που πήρατε, αντιστοιχεί στα τρέχοντα δεδομένα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο κρέας

https://roussis.com.gr/product-category/poulerika/kokori/ Τα κρέατα είναι από τις πιο γευστικές και πλούσιες ομάδες φαγητών. Οι επιλογές είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *