Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τη διαγραφή οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπενησίου για δύο δημότες του

Ειδικότερα, η διαγραφή αφορά τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και ποσού πεντακοσίων σαράντα (540) ευρώ. Η διαγραφή πραγματοποιείται όταν η εγγραφή στους οριστικούς βεβαιωτικούς καταλόγους δημοτικών φόρων, τελών δικαιωμάτων και εισφορών έγινε κατά τρόπο προφανώςλανθασμένο ως προς τη φορολογητέα ύλη ή το πρόσωπο του φορολογουμένου ή όταν έγινε κατά λάθος πολλαπλή εγγραφή για το ίδιο είδος εσόδου και για το ίδιοπρόσωπο.

Αναλυτικότερα, ο κύριος Ντούσικος Ευάγγελος του Δημητρίου, μισθωτής του Δημοτικού καταστήματος (καφενείου) Φουρνάς, ζητεί με αίτησή του, να διαγραφούν οι οφειλές που αντιστοιχούν σε 35 τετραγωνικά μέτρα που του καταλογίσθηκαν ως κοινόχρηστος χώρος με την από 29 Αυγούστου 2019 έκθεση ελέγχου της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου, διότι ο επίμαχος χώρος δεν είναι κοινόχρηστος αλλά αντιστοιχεί σε στέγαστρο (πέργκολα) το οποίο είναι αναπόσπαστο μέρος του καταστήματος που μισθώνει.

Αντίθετα, αποδέχεται να πληρώσει τις οφειλές που αντιστοιχούν σε 6 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστου χώρου πλατείας, που επίσης του καταλογίσθηκαν. Κατόπιν ελέγχου που έγινε στα γραφεία του δημοτικού καταστήματος Φουρνάς, διαπιστώθηκε ότι το προαναφερόμενο στέγαστρο κατασκευάσθηκε από τον τέως Δήμο Φουρνάς στα πλαίσια εργασιών του έργου «Διαρρύθμιση-στέγη Δημοτικού καταστήματος Φουρνάς» και αποτελεί σταθερό τμήμα του εκεί δημοτικού κτηρίου. Αυτό βεβαιώνει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φουρνάς με την από 14 Δεκεμβρίου 2022 βεβαίωσή του.

Επίσης ο κύριος Ρέλλιας Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Φουρνά, ζητεί με αίτησή του, να διαγραφούν οι οφειλές που αντιστοιχούν σε 10 τετραγωνικά μέτρα που του καταλογίσθηκαν ως κοινόχρηστος χώρος το έτος 2020 από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου, διότι ο επίμαχος χώρος δεν είναι κοινόχρηστος, αλλά ανήκει στην εκκλησία. Επισυνάπτει δε, την από 9 Σεπτεμβρίου 2022 σχετική βεβαίωση της Μητρόπολης Καρπενησίου.

www.evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τουρισμός Για Όλους που ανέδειξε 125.000 νέους δικαιούχους των 150 ευρώ που μπορούν εύκολα να εξαργυρώσουν το Voucher τους

Οι νέοι δικαιούχοι προστίθενται στους ήδη 275.000, φτάνοντας συνολικά τους 400.000 Πραγματοποιήθηκε χθες η νέα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *