Πέμπτη , 26 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους εκφράζουν κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής, για μη αποκατάσταση αγροτικής οδού

Την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους εκφράζουν κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εξυπηρετούνταν από αγροτική οδό η οποία καταστράφηκε από τον “Ιανό” και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αποκατάσταση.

Ο λόγος για τον δρόμο από την Κρυοπηγή έως την θέση «Βαρκά», μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, που μετά από 28 μήνες παραμένει στην ίδια κατάσταση που τον άφησε ο Μεσογειακός κυκλώνας.

.Οι εν λόγω 5 κάτοικοι της περιοχής «Βαρκά», στις 22 Οκτωβρίου του 2022, υπέβαλλαν Κοινή αναφορά-Γνωστοποίηση ζημιάς και βλάβης-Καταγγελία, προς τον Δήμο Μουζακίου, με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας. Μέσω αυτής υποβάλλουν αίτημα κατεπείγουσας εκκίνησης έργων επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος σε αντίθετη περίπτωση.

Πριν φθάσουν όμως εδώ, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο σχετικό έγγραφο, προηγήθηκαν άλλες τρεις σχετικές αναφορές, για τις οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Και επισημαίνουν ότι η έλλειψη προσβασιμότητας στερεί την δυνατότητα για ασφαλή μεταφορά, μετακίνηση και προσέγγιση ανθρώπων προς παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τροφών, νερού αλλά και για την ομαλή λειτουργία εγκαταστάσεων με πτηνά και ζώα. Επίσης, σημειώνουν ότι υπάρχει άνθρωπος με προβλήματα αναπηρίας, όπως και ότι παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, τα προφορικά αιτήματα και τις επισκέψεις αντιδημάρχων, λύση δεν δόθηκε.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Μουζακίου κ. Πατσιαούρα, ο οποίος αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και τόνισε ότι είναι κάτι που απασχολεί από την πρώτη στιγμή την δημοτική αρχή και αναζητά τρόπους για να το διευθετήσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά απαιτούνται αρκετές ποσότητες χαλικιού για να μπορέσουν να γίνουν αποκαταστάσεις και εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια. Δήλωσε πάντως ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις σύντομα. με γνώμονα και τις καιρικές συνθήκες, ώστε να καταστεί εφικτή η παρέμβαση, σε ένα μορφολογικά δύσκολο σημείο.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Ο ΕΛΓΑ κατέβαλε μέσα σε 3 χρόνια 863 εκ. ευρώ για να στηρίξει τους αγρότες”

Για μια βεβαιωμένη και ομολογημένη θεσμική εκτροπή έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *