Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την κατασκευή σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων 48 θέσεων με κτηνιατρείο προγραμματίζει ο Δήμος Αλμυρού

Την κατασκευή σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων 48 θέσεων με κτηνιατρείο και όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία του προγραμματίζει ο Δήμος Αλμυρού στη θέση Νεοχωράκι Νταγιά.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 372.000€ με Φ.Π.Α. Επόμενος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός κοιμητηρίου σε κάθε Δημοτική Ενότητα (Αλμυρός, Σούρπη, Πτελεός και Ανάβρα) και ενός αποτεφρωτηρίου θανόντων ζώων για όλο τον Δήμο Αλμυρού.
Στην εισήγηση του Δήμου αναφέρεται ότι το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει καταστεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια διογκώνεται συνεχώς. Ο Δήμος Αλμυρού έχει επωμιστεί, βάσει του νόμου, την ευθύνη για την καθολική διαχείριση του και έχει την βούληση να κάνει ένα Δήμο πρότυπο αναφορικά με την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων.

Επίσης, η εντατική ενασχόληση και η αναζήτηση λύσεων προσθέτει σημαντική εμπειρία επί των θεμάτων που αφορούν την ευζωία των αδέσποτων ζώων, ενώ οι καλές πρακτικές και οι κατάλληλες συνεργασίες με έμπειρους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην διαχείριση τους.
Το όραμα του Δήμου Αλμυρού είναι αφενός η βελτίωση της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στα ζώα συντροφιάς και αφετέρου η συνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του, που απορρέουν από την νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των αναγκών των αδέσποτων ζώων.

Η εδραίωση της αλλαγής νοοτροπίας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την συνεχώς εντεινόμενη ενημερωτική καμπάνια των πολιτών κάνοντας χρήση του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου, τα social media και την ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να λειτουργεί το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας για τα ζώα συντροφιάς.
Αναφορικά με τις νέες δράσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Αλμυρού, εκτός από την εντατικοποίηση της στείρωσης των αδέσποτων είναι και η δημιουργία δημοτικού καταφυγίου και κτηνιατρείου, η λειτουργία των οποίων πρόκειται να καλύψει αποτελεσματικά και εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων και όχι αποσπασματικά.

Από την ανάλυση του θέματος των αδέσποτων ζώων κατά τα προηγούμενα έτη είναι ξεκάθαρο ότι η δημιουργία και οργάνωση μιας σύγχρονης δημοτικής δομής – καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και κτηνιατρείου κρίνεται επιτακτική.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει με ανακοίνωσή της τον προβληματισμό της για την αργοπορία πληρωμής της ενίσχυσης των ζωοτροφών

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει με ανακοίνωσή της τον προβληματισμό της για την αργοπορία πληρωμής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *