Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Ειρηνοδικείο Βόλου, έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης ιδιώτη-φυσικού προσώπου και απάλλαξε ελεύθερο επαγγελματία από χρέος 840.000 ευρώ

Το δικαστήριο με βάση τον νέο πτωχευτικό Νόμο, έκρινε ότι ο αιτών, ηλικίας 50 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας, βρίσκεται σε μόνιμη και καθολική αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών του

Το χρέος αφορούσε δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, αλλά και ιδιώτες. Σύμφωνα με το gegonota.news πρόκειται για υπόθεση με αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε 50χρονος ελεύθερος επαγγελματίας και κατάφερε να γλιτώσει την περιουσία του από τους πλειστηριασμούς, με τον νέο πτωχευτικό νόμο.

Το εισόδημά του είναι 15.000 ευρώ και το δικαστήριο με βάση τον νέο πτωχευτικό Νόμο, έκρινε ότι ο αιτών, ηλικίας 50 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας, βρίσκεται σε μόνιμη και καθολική αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών του, καθώς αδυνατεί να τις καταβάλλει κατά τρόπο γενικό και ουσιαστικά τον απάλλαξε από ένα υπέρογκο χρέος.

Οι πιστωτές του θα ικανοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από την πτωχευτική περιουσία του αιτούντος και στον βαθμό που είναι αυτό εφικτό, σύμφωνα με την απόφαση. Ο δικηγόρος του Στέφανος Κατσουλάκης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, υπέβαλλε την αίτηση για να κάνει χρήση του νέου πτωχευτικού νόμου τον Αύγουστο του 2022 με την απόφαση να εκδίδεται τέσσερις μήνες μετά.

Newsbomb.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παραιτούνται και ανεξαρτητοποιούνται ο ένας μετά τον άλλο οι Αντιδήμαρχοι Χαλκιδέων της Βάκα

Παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο οι Αντιδήμαρχοι Χαλκιδέων της Βάκα και ανεξαρτητοποιούνται επίσης από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *