Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τις λευκές περιοχές – Eπιστολή του Προέδρου προς τους αρμόδιους Υπουργούς

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την αναθεώρηση του σχεδιασμού με σκοπό να εκπέμπουν τα περιφερειακά ΜΜΕ στις λευκές περιοχές.

Η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κου Αθανάσιου Κυρίτση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την την εκπομπή των περιφερειακών καναλιών στις λευκές περιοχές, παρακάτω:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας: «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» αναλάβατε ορθώς την πρωτοβουλία για την κάλυψη με σήμα των ‘’λευκών περιοχών’’. Στο σχεδιασμό σας αυτό όμως, δεν περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών είναι η ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση & στην ψυχαγωγία καθότι οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, για κοινωνικές/πολιτιστικές δράσεις, παρέχοντας ουσιαστική, αντικειμενική & άμεση ενημέρωση για ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών της επαρχίας, ενισχύοντας παράλληλα την περιφερειακή συνείδηση.

Επίσης, τα περιφερειακά ΜΜΕ είναι σε συνεχή συνεργασία με τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, μεταφέροντας την είδηση/πληροφόρηση από περιοχές της επαρχίας. Ουδείς όμως σκέφτηκε πως οι πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών έχουν δικαίωμα πρόσβασης και στην τηλεόραση του τόπου τους.

Επιπλέον, οι περιφερειακοί σταθμοί και οι επαγγελματίες της Περιφέρειας ως επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων, έχουν αναπτύξει αμοιβαία επωφελή συνεργασία για την προβολή και διαφήμιση των προϊόντων τους, καθώς η μόνη δυνατότητα πρόσβασης που τους δίνεται για την προώθηση των υπηρεσιών τους είναι μέσα από τα περιφερειακά κανάλια.

Ζητούμε την άρση της αδικίας & την αναθεώρηση του σχεδιασμού, με σκοπό να εκπέμπουν τα περιφερειακά κανάλια στις λευκές περιοχές, ώστε να μην απειλείται η βιωσιμότητα τους μέσω του περιορισμού των εσόδων τους και να μην οδηγήσουμε τα περιφερειακά ΜΜΕ στην υποβάθμιση & στην απαξίωση.

Με εκτίμηση,

 

Αθανάσιος Ηλ. Κυρίτσης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τρίτη 7/2

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *