Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στη Λίμνη Ευβοίας

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετείχε στην συνεδρίαση των Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας και συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στ. Ελλάδας συνεδρίασε στη Λίμνη Ευβοίας την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, με μοναδικό θέμα τις ενέργειες στήριξης της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας & τις μελλοντικές δράσεις σε σχέση με την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας, Βουλευτών, αυτοδιοικητικών, επαγγελματικών φορέων & οργανώσεων καθώς και πολιτών, με προσκεκλημένο τον επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας κ. Σταύρο Μπένο.

Αναφέρει σχετικά η διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας:

“Ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας τονίσαμε την αναγκαιότητα αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή της αναπτυξιακής πολιτικής της Εύβοιας για τα επόμενα χρόνια. Η Εύβοια, από μόνη της πρέπει να αποτελέσει ένα αυτόνομο project επιχειρηματικής επανεκκίνησης με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα ώστε να αναπτυχθεί εκ νέου το επιχειρείν στην περιοχή και να παραμείνει ο ενεργός πληθυσμός στον τόπο του.

Να εκπονηθεί δηλαδή, ένας «Αναπτυξιακός Νόμος Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ο οποίος θα περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών για την αναγέννηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί, που θα «τρέξει» συμπληρωματικά & παράλληλα με τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Επιπλέον, αναφερθήκαμε στην ανάγκη συμμετοχής των εκπροσώπων της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας στην επιτροπή ανασυγκρότησης.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκλογές στην Κύπρο: Πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη

Εκλογές για την Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα Κυριακή 5/2/2023 Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *