Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στην Πράγα – Συμμετείχε στο 1ο Transnational Project kick-off meeting του προγράμματος «Pall Push II»

Στις 2 και 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πράγα, η πρώτη δια ζώσης διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «Pall Push II», Integrating the European Knowledge in employment and entrepreneurship for Disadvantaged Groups» (Erasmus+)από τους φορείς που συμμετέχουν ( Τσεχία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Πορτογαλία).

Από την Ελλάδα μοναδικός εκπρόσωπος είναι το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Στις εργασίες του προγράμματος συμμετείχαν ο κ. Χρήστος Σανίδας, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων & μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου καθώς και οι κ. Χριστόφορος Παπαβασιλείου, κ. Αναστασία Τζιβελέκα, συνεργάτες του φορέα.

Το Πρόγραμμα «Ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής γνώσης στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες» αποτελεί μέρος του Erasmus + και στοχεύει στη στήριξη της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Στα πλαίσια των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και παρουσιάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στους στόχους του έργου, να συμφωνήσουν από κοινού την μεθοδολογία υλοποίησης των επιμέρους δράσεων και να διασαφηνίσουν τα σημαντικότερα μέσα για να απευθυνθούν στις «ομάδες – στόχους» που θα επωφεληθούν από τις δράσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν αφού προηγηθούν τα απαραίτητα οργανωτικά βήματα.

Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Pall Push II», το Επιμελητήριο Φθιώτιδας αναπτύσσει την εξωστρέφεια του με σκοπό να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση σε ευρωπαϊκές καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις σύνθετες ανάγκες της εποχής.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία για τα άτομα με χαμηλή εξειδίκευση, ώστε να διευκολυνθεί η επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και η επιτυχής επιχειρηματική δραστηριοποίηση από τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

LIVE η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων

Παρακολουθήστε ζωντανά την18η Ειδική Συνεδρίαση και 19η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων – 30 Νοεμβρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *