Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στην συνάντηση φορέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ελιά καλαμών

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης συμμετείχε σε συνάντηση φορέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά για την ανεύρεση λύσης στο θέμα της εξαγωγής της ελιάς ποικιλίας καλαμών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου.

Η έκδοση της υπ΄ αριθμ. Α 1149/2022 Απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση για τυπικούς λόγους της υπ΄αριθμ.331/20735/7.2.2018 Υπουργικής Απόφασης (Αποστόλου) για την προσθήκη του συνωνύμου “ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA” -μεταξύ και άλλων συνωνύμων- στα ονόματα της ποικιλίας “Καλαμών” και επέτρεπε την εξαγωγή της ελιάς καλαμών με την ονομασία “Kalamataolives”, επέφερε μεγάλες ζημιές για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, μεταποιητές, τυποποιητές και εξαγωγείς της ποικιλίας και τελικά για την ίδια την χώρα. Το σοβαρότερο πλήγμα εντοπίζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στη Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα της ελιάς ποικιλίας καλαμών.

Η συνάντηση με τον Υπουργό πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των ενεργειών για την ανεύρεση λύσης στο θέμα της ελιάς ποικιλίας καλαμών και σύμφωνα με αποφάσεις που πάρθηκαν στις τηλεδιασκέψεις που είχαν οργανώσει τα Επιμελητήρια με επιχειρήσεις και φορείς απ’ όλη τη χώρα για το θέμα. Στη σύσκεψη τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εξαγωγή του προϊόντος και συζητήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η ανεύρεση άμεσης αλλά και μόνιμης λύσης στο πρόβλημα για το εθνικό συμφέρον.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν επίσης:

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης,

O Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Στ. Ελλάδας κ. Κων/νος Αποστολόπουλος ο οποίος παρενέβη διαδικτυακά,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλίας κ. Κων/νο Νικολούτσο,

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος,

Επίσης το Δ.Σ. της ΔΟΕΠΕΛ και τις ΠΕΜΕΤΕ (Μεταποιητικές-Τυποποιητικές-Εξαγωγικές Επιχειρήσεις), εκπρόσωποι των συν/σμών ΑΣ Γερακίου Λακωνίας, ΑΕΣ Αγ. Κωνσταντίνου Λοκρίδας, ΑΣ Αγρινίου «Ένωση Αγρινίου», ΑΣ «Αρχαία Ωλένεια» Αιτωλοακαρνανίας, ΑΕΣ Λιβανάτων Φθιώτιδας, ΑΣ Μεσολογγίου-Ν/τιας «Η Ένωση».

Συμμετείχε και η νομική ομάδα όλων των φορέων για το θέμα.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Άγριο επεισόδιο ανάμεσα σε ρομά- 58χρονος πυροβόλησε τρία άτομα

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς ανάμεσα σε Ρομά σημειώθηκε το απόγευμα της Δεκαπενταύγουστου στη Νέα Αρτάκη. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *