Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΚΕ Κ.Ο. Αταλάντης για την Μικρασιατική Καταστροφή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Μικρασιατική Καταστροφή (Αύγουστος 1922) αποτελεί μια από τις πιο τραγικές στιγμές της Ιστορίας της Ελλάδας, τις συνέπειες της οποίας πλήρωσε ο λαός της. Είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Εγγύς Ανατολής, προκειμένου να προωθήσει μέσω αυτής της συμμετοχής στην πράξη τη θεωρία της «Μεγάλης Ιδέας»….. δηλαδή της προσάρτησης εδαφών στην Ελλάδα και έτσι να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών, τα οποία διαπλέκονταν με αυτά των τότε ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα της Αγγλίας.

Η Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία στη Μικρά Ασία και οι ανταγωνισμοί των καπιταλιστικών κρατών στην περιοχή προκάλεσαν δεκάδες χιλιάδες θύματα και ξερίζωσαν εκατομμύρια Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων κ.ά. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα και ρίχτηκαν στην πιο σκληρή ταξική εκμετάλλευση όπως έγινε και στην πόλη μας.

Ως Κ.Κ.Ε διατηρούμε με ιδιαίτερο σεβασμό την ιστορική μνήμη εκείνης της εποχής και εκφράζουμε την πιο θερμή υποστήριξη μας στα θύματα εκείνης της περιόδου….. Στους στρατιώτες που έπεσαν και σε όσους στην συνέχεια ξεριζώθηκαν…. Σε αυτά τα πλαίσια αντιμετωπίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμαρχου Λοκρών να εγκαινιάσει ένα μνημείο, την περασμένη Κυριακή στον συνοικισμό προσφύγων στην Αταλάντη, χωρίς αναφορά στην αντικειμενική πραγματικότητα. Η ιστορική αλήθεια, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη παρουσία της Εκκλησίας ή « ευγενών » χορηγών, που γυρεύουν την κοινωνική αποδοχή και την διαφήμιση.

Οι ιδιαίτερες συναναστροφές του Δημάρχου και οι φιέστες που διοργανώνει δεν μπορούν να εξαγνίσουν την εκμετάλλευση των βιομηχάνων προς τους εργαζόμενους…. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους δίνουν την ευκαιρία για ανέξοδες υποσχέσεις. Δεν πρέπει να αποτελούν πλυντήριο για επιχειρηματίες που έχουν καταδικαστεί και χρωστούν σε εργαζομένους (Λαυρεντιάδης).

Τέτοιες εκδηλώσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να εκφράζουν τον Δήμο Λοκρών και την περιοχή, που έζησε το δράμα της προσφυγιάς και πάλεψε να επουλώσει τις πληγές της.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μεγάλες διακρίσεις για δύο μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας!

Ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς δύο μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας! …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *