Δευτέρα , 26 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το κλείσιμο τράπεζας στην Αμφίκλεια στη Βουλή, από τον Γιάννη Σαρακιώτη

Στη Βουλή έφερε το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια ο Γ. Σαρακιώτης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια.

Στο κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση ως «ένα ακόμη βήμα προς την ερήμωση και την εγκατάλειψη της περιοχής», τονίζοντας παράλληλα ότι «ο πληθυσμός της περιοχής είναι κατά κύριο λόγο γερασμένος και αδυνατεί να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις των νέων ψηφιακών τεχνολογιών», ενώ προσθέτει ότι «δυστυχώς, κατά τα τελευταία έτη, οι αρνητικές εξελίξεις σε επίπεδο δομών και υπηρεσιών έχουν ωθήσει πολλούς από τους νεότερους συνανθρώπους μας στη φυγή τους από την Αμφίκλεια και συνολικά από τη Φθιώτιδα».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογραμμίζει ότι τόσο η ύπαρξη πληθώρας οικονομικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στον αγροτικό, στον κτηνοτροφικό και στον τουριστικό τομέα, όσο και το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής επιτάσσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος, για τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επισκεπτών, αλλά και των δεκάδων επαγγελματιών.

Όπως τονίζει ο κ. Σαρακιώτης:

«Μετά τη συγκοινωνιακή απομόνωση της Αμφίκλειας και της παραπαρνάσσιας περιοχής και την απουσία επαρκών δομών και υπηρεσιών, έρχεται τώρα να προστεθεί και η αιφνίδια απόφαση για την επικείμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Η μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον τραπεζικών υπηρεσιών δεν μπορεί να αγνοεί τις κοινωνικές ανάγκες και να δυσχεραίνει, αντί να διευκολύνει, την καθημερινότητα των πολιτών. Οι κάτοικοι της Αμφίκλειας και των γειτονικών περιοχών αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στην προμήθεια συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του Κολυμβητηρίου προβαίνει ο Δήμος Καρπενησίου

Στην προμήθεια συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και αναλώσιμων για τις ανάγκες του Κολυμβητηρίου προβαίνει ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *