Το λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας  μέχρι και την 3η Παράκληση

Με την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της αποθεραπείας του μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στις 9 Ιουνίου 2026, όπως είχε υποσχεθεί στο ποίμνιο του κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας την Κυριακή των Αγίων Πάντων, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 ο κ. Συμεών ιερούργησε ξανά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ξεκινώντας ένα λειτουργικό και ποιμαντικό πρόγραμμα σε όλη την Φθιώτιδα, ευχαριστώντας με ευγνωμοσύνη τόσο τους κληρικούς όσο και όλους ανεξαιρέτως τους πιστούς για την αγάπη τους προς το πρόσωπό του και τις προσευχές τους για την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο κ. Συμεών για την εορτής της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου τέλεσε τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας, όπου και ανέπεμψε ειδική ευχαριστήριο δέηση υπέρ υγείας και εξ ύψους βοηθείας για το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό, το οποίο διακόνησε την πρόσφατη χειρουργική του επέμβαση και νοσηλεία στο Νοσοκομείο, παρουσία και του θεράποντος ιατρού του Επίκουρου Καθηγητή Νευροχειρουργικής του ΕΚΠΑ κ. Αγγέλου Κόλια, ενώ το πρωί της Κυριακής 26 Ιουλίου 2026 ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας.

Για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας, κομίζοντας προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών και του προσωπικού και των τροφίμων του Ιδρύματος, αποτμήματα εκ των Ιερών Λειψάνων Αγίων Αναργύρων Κοσμά, Δαμιανού και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Το πρωί της 27ης Ιουλίου 2026 ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.

Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου 2026 ο κ. Συμεών τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας και ακολούθησε σύναξη στο Μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής με ομιλητή τον Ελλογιμώτατο Δρ. κ. Τριαντάφυλλο Μπολτέτσο, Προϊστάμενο Διοικητικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο οποίος και ωμίλησε με θέμα: «Το συγγραφικό και εκδοτικό έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου Πρωτοπαπά κατά την περίοδο της Αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος (1996 – 2019)».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο Ιερό Επισκοπείο της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαμάστας, όπου και ανέπεμψε ειδική ευχαριστήριο δέηση υπέρ της Καθηγουμένης της Μονής, γερόντισσας Ιωάννας, Διευθύνουσας του Ιερού Επισκοπείου, και της συνοδείας της, εις ένδειξιν ισοβίου ευγνωμοσύνης για την διακονία τους στο προσκέφαλό του κατά το πρώτο στάδιο της νοσηλείας, αποκαταστάσεως και αποθεραπείας αυτού, ενώ εγκαθίδρυσε και το νέο Εφημέριο της Μονής Αρχιμ. π. Δημήτριο Μώρη, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις λειτουργικές ανάγκες της Μονής.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο Μεγάλο Συνοδικὸ της Μονής Δαμάστας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν κληρικών και λαϊκών συνεργατών του, καθώς και των καθηγητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ την 1η του μηνός Αυγούστου τέλεσε Αρχιερατικό Αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων της Πανηγύρεως της Μονής.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 το απόγευμα ο κ. Συμεών χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό, Αναστάσιμο, Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης και ακολούθως πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση της Πανελληνίου Ενώσεως Ορθοδόξων Χριστιανών «Παναγία Φανερωμένη» στις Λιβανάτες.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 ο κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής στον Δομοκό.

Στην πρώτη Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος, στον δεύτερο Μικρό Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στο Περίβλεπτο Δυτικής Φθιώτιδος, ενώ σήμερα το βράδυ χοροστάτησε στον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Άνω Καλλιθέα Δυτικής Φθιώτιδος, κηρύττοντας επικαίρως τον Θείο Λόγο.

Τέλος ο κ. Συμεών πραγματοποίησε προσκυνηματικές επισκέψεις διαδοχικά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σπερχειάδος «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» και στον Ιερό Ναό Αγίας Ερμιόνης στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος (Βασιλική Στυλίδος).

 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δες επίσης

Ξεκινά το Παζάρι της Αταλάντης

Το Παζάρι Αταλάντης 2026 Το φετινό παζάρι της πόλης της  Αταλάντης θα διεξαχθεί από 6 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *