Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το σκόρδο Πλατυκάμπου “eNtopio” «κατέκτησε» τους Ιάπωνες

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια λειτουργίας
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου (Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1922. Μετρά αισίως 100 χρόνια εύρυθμης λειτουργίας, με εξαίρεση ένα κενό 15ετίας, όπου υπήρξε μια γενικότερη κάμψη στο συνεταιριστικό κίνημα. Ωστόσο, τα τελευταία 6 χρόνια χάρη στον πρόεδρο Ιωάννη Κουκούτση, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τους συνεταίρους, εισήλθε και πάλι δυναμικά στον χώρο, αρχικά με τη συγκέντρωση και εμπορία σιτηρών.

Ο πρόεδρος του ΑΣΠ κ. Ιωάννης Κουκούτσης

Στη συνέχεια, ακολούθησε η δημιουργία ομάδων παραγωγών σιτηρών, βάμβακος και για πρώτη φορά σκόρδου. Να σημειωθεί ότι, παρόλο που η καλλιέργεια σκόρδου στην περιοχή του Πλατυκάμπου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ποτέ πριν δεν υπήρξε οργανωμένη ομάδα παραγωγών. Το δυναμικό του συνεταιρισμού ολοένα αυξάνεται και η πορεία του είναι ανοδική.

Κατόπιν προσπαθειών του προέδρου και της ομάδας σκόρδου, τον Μάρτιο του 2021 επετεύχθη η απόκτηση ταυτότητας για το σκόρδο Πλατυκάμπου, το οποίο πια ονομάζεται eNtopio και που σίγουρα συνειρμικά στο μυαλό όλων καταγράφεται ως ένα ντόπιο προϊόν.

Επιπλέον, έπειτα από αλλεπάλληλους εργαστηριακούς ελέγχους, το eNtopioPlatikampou «πέρασε τις εξετάσεις με ΑΡΙΣΤΑ», καθώς πήρε τις πιστοποιήσεις GLOBAL G.A.P, ISO, όπως και το σήμα πιστοποίησης A.F.Q απ’ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Για τη συνέχεια πατήστε εδώ »

Πηγή: prosopa.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Β’ Φθιώτιδας: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 28-29/1/2023

Δείτε τους αγώνες για το Πρωτάθλημα της  Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας  Σάββατο 28-01-2023 ΘΥΕΛΛΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *