Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας για την μείωση αποδοχών υπερωριακής απασχόλησης

Με νέο Δελτίο Τύπου το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας το τοποθετείται σχετικά με την μείωση αποδοχών υπερωριακής απασχόλησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την απόφαση του Δ.Σ Γ. Νοσοκομείου Λαμίας (Αριθμ.4 19-02-21) και το κοινοποιηθέν έγγραφο του Οικονομικού Τμήματος (Αριθμ. Β/8300/13-04-21), γνωστοποιήθηκε στους εργαζόμενους ότι τίθονται σε καθεστώς περικοπής της υπερωριακής απασχόλησής τους σε ποσοστό 20% για τα γενικά νοσηλευτικά τμήματα και 40% για τις δομές αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 (τμήμα απομόνωσης covid-19, Μ.Ε.Θ, Τ.Ε.Π, κέντρο εμβολιασμού).

Τονίζουμε ότι για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο στην περίοδο της πανδημίας, οι εργαζόμενοι προσέφεραν και προσφέρουν ανιδιοτελώς, υπηρεσίες πέραν του δηλωμένου υπερωριακού χρόνου.
Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η αιτιολόγηση της Διοίκησης, επικαλούμενη προσλήψεις πρόσθετου επικουρικού προσωπικού. Τονίζουμε ότι η ιδία απόφαση οδηγεί και σε μεγαλύτερες μελλοντικές περικοπές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία εξελίσσεται και οι εργαζόμενοι βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε καθεστώς αναστολής κανονικών αδειών, με αποτέλεσμα την επαγγελματική τους εξουθένωση, θεωρούμε ότι η περικοπή αυτή δε συνάδει με την νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και την ηθική.

Ζητούμε την εφαρμογή της:
• Νομιμότητας: κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης με έκτακτη επιχορήγηση.
• Δικαιοσύνης: ισόποση κατανομή των κονδυλίων.
• Ηθικής: η επιβράβευση-χειροκρότημα δε συνάδει με την περικοπή δεδουλευμένων.

Καλούμε τους υπαλλήλους που φέρουν θέσεις ευθύνης να συνεχίσουν την καταγραφή της υπερωριακής απασχόλησης ως έχει.
Επισημαίνουμε ότι η περικοπή του ποσού που αντιστοιχεί στην υπερωριακή απασχόληση συνεπάγεται, επί της ουσίας, περιορισμό του χρόνου εργασίας σε περίοδο πανδημίας.

Δε «φτάνει» το φιλότιμο!
Οι διοικούντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Δ.Σ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

10 θέματα για το Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης, 9/12

Δείτε  τα 10 θέματα της τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 9/12/2022 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *