Μία πραγματικά πανέμορφη πόλη στην Ελβετία
Φημισμένη για τα καλοδιατηρημένα σπίτια της με τις τοιχογραφίες, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τη γραφική πλατεία της πόλης, προσφέρει μια μαγευτική ματιά στην πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική της περιοχής.
Στο βόρειο τμήμα της Ελβετίας, κοντά στα γερμανικά σύνορα και σε απόσταση μόλις 1 ώρας με το αυτοκίνητο από τη Ζυρίχη, το Stein am Rhine αποτελεί προορισμό παντός καιρού, καθώς εδώ κάθε εποχή έχει τη γοητεία της. Με σημερινό πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκων, το Stein am Rhein είναι μόλις διπλάσιο σε μέγεθος από ό,τι ήταν το 1800.
Από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ελβετία
Μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές παλιές πόλεις της Ελβετίας, το Stein am Rhine φημίζεται για την ξύλινη αρχιτεκτονική της και τις υπέροχες ζωγραφιές στις προσόψεις των παλαιών κτιρίων. Και είναι και η παρουσία του ποταμού Ρήνου, που προσθέτει στην, ήδη γοητευτική, πόλη επιπλέον μαγεία.
Το Stein am Rhein παρέμεινε σχεδόν άθικτο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό συνέβη μέχρι που η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών το βομβάρδισε στις 22 Φεβρουαρίου 1945.
Ωστόσο, το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, με τα πανέμορφα πλακόστρωτα δρομάκια του, έχει ακριβώς την ίδια διάταξη όπως πριν από εκατό χρόνια.
Στη Rathausplatz (πλατεία Δημαρχείου), το στολίδι του Stein am Rhein, θα βρείτε τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Rathaus ή Δημαρχείου.
Το Δημαρχείο ανεγέρθηκε για πρώτη φορά μεταξύ 1539 και 1542 ως κτίριο πολλαπλών χρήσεων για τους τοπικούς εμπόρους και το δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα, χρησιμεύει μόνο ως έδρα του δημοτικού συμβουλίου. Ο πίνακας ζωγραφικής στο Rathaus του Carl von Häberlin (1900) απεικονίζει την ιστορία του Stein am Rhein.
Αξίζει να αναφερθεί ότι έξι κτίρια της ιστορικής παλιάς πόλης, συμπεριλαμβανομένου του πανέμορφου Δημαρχείου (Rathaus), είναι ακόμη καταγεγραμμένα ως ελβετικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς εθνικής σημασίας.
Στα αριστερά της Rathausplatz (απέναντι από το Δημαρχείο), μπορείτε να δείτε την παλαιότερη διατηρημένη αναγεννησιακή τοιχογραφία στην Ελβετία.
Πηγή: newsbeast.gr