Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας!

Είχε ξεκινήσει την λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας!

Από τον Απρίλιο του 2012 έως και σήμερα τα εξειδικευμένα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης σε κάθε ενήλικη γυναίκα που έχει υποστεί βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις (άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, προσφύγισσες, ΑμεΑ κ.α.).

Σε αυτά τα δέκα χρόνια λειτουργίας, πλήθος γυναικών έλαβε τις υπηρεσίες των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου, με τον αριθμό να φτάνει στα 1.025 εξυπηρετούμενα άτομα. Το Συμβουλευτικό Κέντρο παρέχει ενημέρωση/πληροφόρηση στον γενικό πληθυσμό και συμβουλευτική στήριξη, καλύπτοντας όχι μόνον τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν στην πόλη της Λαμίας, αλλά και αυτών που διαμένουν στον νομό Φθιώτιδας και σε γειτονικούς νομούς που δεν διαθέτουν αντίστοιχο Συμβουλευτικό Κέντρο. Δέχεται, επίσης, παραπομπές γυναικών από περιοχές ολόκληρης της Ελλάδος μέσω της 24ωρης γραμμής SOS 15900.

Αναπόσπαστο μέρος της δράσης του Συμβουλευτικού Κέντρου αποτελεί επιπλέον η δικτύωση και η συνεργασία του με τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη διαχείριση και ολιστική αντιμετώπιση των αιτημάτων της κάθε γυναίκας. Για τον λόγο αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια περίπου 400 δράσεις δικτύωσης με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο στήριξης για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των γυναικών.

Στοχεύοντας στην ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας των πολλαπλών διακρίσεων, στη μηδενική ανοχή αυτών των φαινομένων και στην έμπρακτη κατοχύρωση του δικαιώματος των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία και διακρίσεις, το Συμβουλευτικό Κέντρο έχει πραγματοποιήσει περίπου 80 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας αποτελεί φορέα καθημερινής στήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών, το οποίο ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας συνέχισε απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αποτελώντας γι’ αυτές ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας τους.

Μέσα από την εμπειρία των δέκα χρόνων και τη συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας συνεχίζουν να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, τηρώντας παράλληλα το απόρρητο της διαδικασίας, ώστε οποιαδήποτε γυναίκα να νιώθει ότι «δεν είναι μόνη, δεν είναι η μόνη».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας διοικείται και εποπτεύεται επιστημονικά από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και εντάσσεται στις εξήντα τέσσερις (64) υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), ενώ συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο:

Λεωνίδου 9-11, 1ος όροφος (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)

Τηλ.: 22310 20059 / E-mail: lamia@isotita.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, 30/11

Συνεδρίαση στην Κάτω Τιθορέα για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Για τη συνεδρίαση της Δημοτικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *