Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το βιβλίο «Φάρμακο και Διατροφή» έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, στη μέχρι σήμερα βιβλιογραφία, που αφορά το χώρο υγείας

Η κλινική σημαντικότητα της αλληλεπίδρασης φαρμάκου και τροφής, αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος της φαρμακοθεραπείας.

Η προσέγγιση της θεραπείας αποτελεί περισσότερο πολύτιμο θέμα, την σημερινή εποχή, καθώς η πληροφόρηση για το ευρύ κοινό είναι μεγαλύτερη και η γνώση από τους Επιστήμονες Υγείας πιο αναγκαία. Οι Επιστήμονες Υγείας θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι όχι μόνο για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων αλλά και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συμπληρωμάτων και των φαρμάκων καθώς και των τροφών. Το παρόν βιβλίο, έργο μιας επίπονης εργασίας που αποτυπώθηκε σε έναν τόμο 892 σελίδων έρχεται να καλύψει μια αναγκαιότητα που θα είναι απαραίτητη στην Ιατρική και Φαρμακευτική κοινότητα. Είναι χωρισμένο σε 3 μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν 120 κεφάλαια.

Το Α μέρος ασχολείται γενικά με τη φαρμακολογία, την πρόσληψη, πέψη και απορρόφηση της τροφής.

Το Β μέρος ασχολείται με την επίδραση της διατροφής στη διάθεση των φαρμάκων και την αποτελεσματικότητα. Εδώ περιλαμβάνονται κεφάλαια σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής , με τη φαρμακευτική θεραπεία, διατροφή ασθενών με καρκίνο, σε μεταμοσχευμένους ασθενείς, καρδιοπαθείς. Επίδραση της διατροφής σε ανοσοκατεσταλμένους , στην επιληψία, στη συγχορήγηση με αντιβιοτικά, στην παχυσαρκία, στην εγκυμοσύνη. Η σχέση του φαρμάκου στη διατροφή στην παιδική ηλικία και στους ηλικιωμένους. Εμβόλια και διατροφή και το τόσο επίκαιρο κορωνοϊός και διατροφή. Επίσης περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ενός νέου κεφαλαίου της διατροφής η Διατροφογενετική και η Διατροφογενωμική.

Στο Γ μέρος και κυριότερο το οποίο περιλαμβάνει 99 κεφάλαια διαχωρισμένα ανά κατηγορία πάθησης ATC, αναλύονται μια-μια οι δραστικές, η ωφελιμότητα και η βλαπτικότητα των στοιχείων που περιέχονται στις τροφές, βάζοντας έτσι μια παρακαταθήκη μελέτης και προσωποποιημένης επιλογής στο συνδυασμό φαρμάκου και διατροφής, από τους Επιστήμονες Υγείας. Αναφέρεται επίσης αναλυτικά για κάθε δραστική ουσία ο τρόπος λήψης , αν πρέπει δηλαδή να λαμβάνεται με τροφή ή χωρίς. Το παρόν βιβλίο προσφέρει μια μεγαλύτερη κατανόηση των αλληλεπιδράσεων φαρμάκου-τροφής. Παρέχει στον Επιστήμονα Υγείας, Ιατρό, Φαρμακοποιό, Διαιτολόγο, Νοσηλευτή-τρια αλλά και στο κοινό την απαραίτητη προσέγγιση για αυτή την υπόθεση σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τις επιστημονικές μελέτες που παρουσιάζονται.

Η επιτυχία του βιβλίου θα είναι να συμβάλλει όχι στη σκέψη της ολότητας της συμπληρωματικής θεραπείας, αλλά να εστιάσει στην τροφή, στα βότανα και στα συστατικά τους και του ελέγχου μεταβολισμού αυτών σαν συσχέτιση αντιμετώπισης μιας θεραπείας.

www.naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πόσα καθημερινά βήματα χρειάζεστε για να χάσετε βάρος;

Ζήσης Ψάλλας Τα έξυπνα ρολόγια έχουν γίνει δημοφιλή εργαλεία για την παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *