Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το βιβλίο της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη με τίτλο «Ναύπακτος θα παρουσιαστεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Το βιβλίο της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη με τίτλο «Ναύπακτος. Η εξέλιξη του οικισµού από την προϊστορία έως το τέλος του αρχαίου κόσµου» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου «Ναυπακτία» στο Λιµάνι Ναυπάκτου και τη συνδιοργνώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και ο Δήμος Ναυπακτίας.

Η κ. Σαράντη είναι προϊσταµένη του Τµήµατος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της Εφορείας.

Η αρχαία Ναύπακτος, µία από τις σηµαντικότερες πόλεις και λιµάνια της δυτικής Λοκρίδας και νότιας Αιτωλίας, δεν είναι ευρύτερα γνωστή, σε σχέση µάλιστα µε τον ιστορικό ρόλο που διαδραµάτισε κατά την αρχαιότητα, παρότι ερευνάται αδιάκοπα ανασκαφικά από την δεκαετία του 1960, µέσα από ανασκαφές που διενεργούνται από τις Εφορείες του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, έχοντας αναδείξει σπουδαία ευρήµατα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, το βιβλίο αποτελεί µία µακρά περιήγηση σε µία περίοδο 3.000 περίπου χρόνων, µέσα από την οποία παρακολουθείται η σταδιακή εξέλιξη του οικισµού και της επικράτειας της πόλης κατά τη διάρκεια των αιώνων και σκιαγραφείται η ιδιαίτερη γεωγραφική και πολιτιστική θέση της στο κέντρο του ηπειρωτικού ελλαδικού χώρου.

Η έκδοση χρηµατοδοτήθηκε µε την ευγενική χορηγία του Ιδρύµατος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο του Βιβλίου-Καρδαµίτσα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδος Συμεών προς νεαρό ιερέα που χήρεψε: «Σε αγαπώ περισσότερο γιατί σηκώνεις αυτόν τον Σταυρό»

Μία συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε  στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας «Σε αγαπώ περισσότερο γιατί σηκώνεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *