Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η ομόφωνη απόφαση για την βράβευση του εκπαιδευτικού κ. Βασίλη Κανέλλου από το Τοπικό Σπερχειάδας, 3/6/2022 – ΒΙΝΤΕΟ

Την Παρασκευή  3/6/2022 πραγματοποιήθηκε, μετά από μη παρουσίαση των 6 Τοπικών Συμβούλων και του Γραμματέα,  η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας με ένα και μοναδικό θέμα την βράβευση του εκπαιδευτικού-συγγραφέα κ. Βασίλη Κανέλλου .

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας αυτή την φορά – αφού είδε την εισήγηση και την τοποθέτηση της  παράταξης «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας» του Τοπικού Συμβούλου κ.Δημήτρη Καραντζούνη στο διαδίκτυο, εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους που το έκανε, αφού ο Πρόεδρος δεν τον αφήνει να τοποθετεί επαρκώς- έστειλε και αυτός  εισήγηση επί του θέματος,

Παρατίθενται παρακάτω αναλυτικά και οι δύο. Τα συμπεράσματα δικά σας για τις τοποθετήσεις…

Αφού τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος σχετικά, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία όπου το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Σύμφωνα με την παράταξη «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας», εκείνο που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο Πρόεδρος όπως είπε μετά την συζήτηση και ψήφιση του θέματος, η βράβευση του συγκεκριμένου ανθρώπου θα γίνει στην εκδήλωση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στον παλιό ερειπωμένο Άγιο Νικολάο Σπερχειάδας, με την ανατίναξη του ναού από τις ναζιστικές δυνάμεις και την θηριωδία που έκαναν στις 18/6/1944.

Κατά τα συνήθη, μόνο ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραντζούνης της παράταξης «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας» μίλησε – όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι όπως κάθε φορά  «υπακούν» και συμφωνούν σε όλα με τον Πρόεδρο…

Ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Καραντζούνης υπογράμμισε, ότι δεν έχει παρθεί απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο για την εκδήλωση που αφορά την Κοινότητα, με τον Πρόεδρο να απαντά ότι  αυτό το «κανονίζει» ο Δήμος Μακρακώμης και δεν έχει διάθεση για…αντιπαραθέσεις, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο Πρόεδρος  έδωσε δίκιο σε αυτά που ζητούσε ο Σύμβουλος... Με τα λίγα με τα πολλά,  θα γίνει έκτακτο Τοπικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, έστω για τα τυπικά, ότι αποφάσισε την εκδήλωση η Κοινότητα…

Διαφαίνεται περίτρανα όμως ότι το «Σε πατ’σα» του Δημάρχου Δήμου Μακρακώμης το υπακούν όλοι… Και βέβαια εκτός του Τοπικού Σύμβουλου κ. Δημήτρη Καραντζούνη, που το αποδυκνύει, ότι έχει ταχθεί με την αλήθεια, την αντικειμενικότητα και πρωτίστως το καλό του τόπου παρά το ότι δέχεται πολυεπίπεδο «πόλεμο» πολιτικά, κοινωνικά και επαγγλεματικά… Όλα αυτά  αναρτώνται για να μένουν στο «τοπικό γίγνεσθαι», τι και πώς ενεργεί ο καθένας στα κοινά..

«Εμείς τα γράφουμε στο χαρτί και ας μας «γράφουν» όπως η Αποκεντρωμένη παρά τις προσφυγές μας», σημειώνει δε ο Τοπικός Σύμβουλος. Ξεκαθαρίζοντας πρωτίστως ότι σαφώς να τιμηθεί ο κ. Κανέλλος – το ανέλυσε στην επιστολή / τοποθέτηση του. Δεν κατηγορεί τον κ. Κανέλλο αλλά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπερχειάδας και τον Δήμαρχο που με τους χειρισμούς τους προκαλούν διχόνοια για να βρίσκονται στην επικαιρότητα...

Αλλά από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειωθούν τα εξής, υπογραμμίζει ο Τοπικός Σύμβουλος.

“Δεν υπάρχουν άλλες μέρες για να γίνει η βράβευση; Άλλη μία εκδήλωση μετά την φετινή εκδήλωση για την Καλύβα Στεφανή που θα καπηλωθεί;;; Και πρέπει να τονιστεί και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, ότι θα τιμηθεί ο συγκεκριμένος σε μία εκδήλωση που έχουν συμβεί τα εξής ατοπήματα από μεριάς του. Στην εκδήλωση του 2016 από τον Σύλλογο Νέων Σπερχειάδας για τον παλιό Άγιο Νικόλαο, στην επίσημη ομιλία του τότε, ο κ. Κανέλλος έκανε λόγο για τις 18/6/1944 και την ναζιστική επίθση ότι ήταν απρόβλεπτη και ότι οι κάτοικοι της Σπερχειάδας ζούσαν την  καθημερινότητα τους , με τον κόσμο να πηγαίνει για θέρο και τα παιδιά σχολείο ενώ ήταν Κυριακή στις 18/6/1944! Καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Το 2018 στην ίδια εκδήλωση επίσης, τεχνιέντως παρουσίασε  το βιβίλο του για τον Εμφύλιο στη Σπερχειάδα με επίσης πολλά ατοπήματα που προκάλεσαν αίσθηση, αλλά το κυριότερο την καπέλωση της εκδήλωσης…. Φέτος για τρίτη φορά μιά από τα ίδια… Λίγος σεβασμός κυρίες και κυριοι δεν βλάπτει….

Τώρα γιατί επιλέγεται μετά από αυτά, να βραβευτεί στις 18/6 στα πλαίσια άλλης εκδήλωσης, πραγματικά μας αφήνει με ένα μεγάλο ερωτηματικό… Για μία ακόμη φορά επιζητείται η λογική και οι ορθολογικοί χειρισμοί από αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις…

Διανύουμε πλέον και προεκλογική περίοδο στην ουσία οπότε τον σκοπό τους τον αντιλαμβανόμαστε, το ότι προκαλούν διχόνοια και δεν πάνε μπροστά τον τόπο, εμείς  δεν ως τοπική παράταξη δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε…”

Δείτε το βίντεο με την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου:

Η επιστολή – τοποθέτηση  της παράταξης «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας» για την βράβευση:

Δημήτριος Καραντζούνης

Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Σπερχειάδας

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Κοινότητας Σπερχειάδας

Τοπικό Συμβούλιο

27/5/2022

 

Το Σάββατο 28/5/2022 συνεδριάζει με μοναδικό θέμα, λες και δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα όπως π.χ. ο προγραμματισμός   εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα τραγικά γεγονότα της 18ης Ιουνίου 1944.

Ευτυχώς που υπάρχει το ενδιαφέρον του Προέδρου της Κοινότητας και είναι μέλος της Επιτροπής για την διεκδίκηση της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη.

Το μοναδικό θέμα της εν λόγω συνεδρίασης- υπογραμμίζουμε χωρίς να μας έχει σταλεί η εισήγηση του- αφορά την βράβευση του συνταξιούχου εκπαιδευτικού-συγγραφέα κ. Βασιλείου Κανέλλου.

Παραθέτουμε την τοποθέτηση μας στην παρούσα καθώς δεν εστάλη η εισήγηση και ως συνήθως ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να μας αφήσει να τοποθετηθούμε σχετικά.

Είναι αξιοσημείωτο διότι επιλέγεται χωρίς κάποια συγκεκριμένη αφορμή να βραβευτεί ο κ. Κανέλλος, λες και δεν υπάρχουν άλλα θέματα και το ενέταξαν. Γιατί δεν συμπεριέλαβαν και δικά μας θέματα – προτάσεις που πλέον χρονίζουν από την κατάθεση τους…

Πρωτίστως μας προκαλεί εντύπωση πως ο Πρόεδρος θέλει να τιμήσουμε έναν άνθρωπο της πόλης που τον ακυρώνει συνεχώς από τότε που ήταν Δήμαρχος. Όσον αφορά την τοπική ιστορία και Λαογραφία, ο Πρόεδρος της Κοινότητας ήταν αυτός που κατήργησε σημαντικά έθιμα της Σπερχειάδας – όπως τα αποκριάτικα έθιμα Βλάχικος Γάμος και ότι άλλο σχετικό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Μακρακώμης και έχει συνταχθεί από τον κ. Βασίλειο Κανέλλο. Αυτό βέβαια ο Πρόεδρος το έκανε μαζί με τον νυν Δήμαρχο που τότε ήταν Αντιδήμαρχος του. Το αναφέρουμε έτσι, για την ιστορία μια και είναι η θεματική της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κανέλλος ωστόσο από τα διάφορα σημαντικά πόστα εξουσίας που είχε αναλάβει, ειδικά την περίοδο 2011-2015, δεν τα υλοποίησε απλά τα έγραφε. Προφανώς για να μην έχει πολιτικό κόστος.

Τονίζουμε ότι είναι αδιαμφισβήτητη η ενασχόληση του κ. Κανέλλου, το έργο του και η αξιόλογη προσπάθεια του να καταγράψει την τοπική ιστορία και Λαογραφία της Σπερχειάδας και μπράβο του διότι είναι ένας από τους λίγους – μετρώνται στα δάκτυλα – που ασχολήθηκαν ερευνητικά με την Σπερχειάδα και τον Δήμο.

Ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραντζούνης, στήριξε και συνεργάστηκε άψογα με τον κ. Κανέλλο κατά το παρελθόν.

Σημειώνουμε κάποια, σημαντικά εξ αυτών:

-1993 με τον Βλάχικο Γάμο και τα λοιπά Αποκριάτικα Δρώμενα που κατέγραψε ο κ. Κανέλλος,

-1998 στο Παραδοσιακό Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής με προσκεκλημένο τον Πάνο Μυλωνά, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην ΔΕΤΠΑΣ ο κ. Καραντζούνης στα πλαίσια της συνάντησης Νέων Κινηματογραφιστών, ο κ. Κανέλλος του ζητήθηκε να συνδράμει και το έκανε αφιλοκερδώς – υπάρχει αναρτημένο σχετικό βίντεο-,

– στα βιβλία του κ. Κανέλλου με τίτλο «Η ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ» και στο «Ο Γουλινάς και τα χωριά του», «Γραμμένη Οξυά (Στίστα)», «Ο Ομηρικός Αχιλλέας»

-στην παρουσίαση για την ιστορία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδας «Πάππειο»

– Ιδρυτικά μέλη και οι δύο και συνεργασία στον Όμιλο Ενεργών Πολιτών Δυτικής Φθιώτιδας

-2011 ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Πάππειο, ο κ. Καραντζούνης, τίμησε και   βράβευσε τον κ. Κανέλλο με αφορμή την συνταξιοδότηση του.

Όλα τα παραπάνω της συνεργασίας υπογραμμίζεται ότι έγιναν αφιλοκερδώς και αποσκοπώντας στο πνευματικό όφελος για τον τόπο.

Η κριτική μας όμως σε κάποια ατοπήματα του στα πλαίσια της δραστηριότητας του κ. Καραντζούνη και του μέσου ενημέρωσης που εκπροσωπεί. Όπως η μαρμάρινη πλάκα στον παλιό Άγιο Νικόλαο που τοποθετήθηκε στο καμπαναριό με εντολή του κ. Κανέλλου και ανέφερε «Δωρεά» του ανθρώπου που έφτιαξε την πλάκα. Ο επισκέπτης θα νόμιζε ότι ο παλιός Άγιος Νικόλαος θα ήταν προσφορά του μαρμαρά. Επίσης σε εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Σπερχειάδας την 18η Ιουνίου 2016, στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κανέλλος ανέφερε κραυγαλέα λάθη που κριτίκαρε ως μέσο ενημέρωσης ο κ. Καραντζούνης και έκτοτε ο κ. Κανέλλος διέκοψε μαζί του κάθε επικοινωνία.

Πάρα ταύτα, με καθαρή αντικειμενική ματιά, σε περιπτώσεις όπου ζητούνταν σε εμάς να καταγραφεί η τοπική ιστορία, προτείναμε τον κ.Κανέλλο, αναγνωρίζοντας το έργο του, όπως και έγινε πρόσφατα με την τηλεοπτική εκπομπή ΜΗΧΑΝΗ του ΧΡΟΝΟΥ.

Και βέβαια καμία προσωπική εμπάθεια, δεν «βλέπουμε» πρόσωπο αλλά έργο και το επικροτούμε όταν το αξίζει. Με χαρά να βραβευτεί για την συνεχή ενασχόληση του.

 

Με εκτίμηση

Δημήτριος Καραντζούνης

Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Σπερχειάδας

 

____________________________________

Η εισήγηση του Προέδρου της Κοινότητας επί του θέματος της συνεδρίασης:

 

Δείτε σχετικά βίντεο: 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ετσι συνέβη η τραγωδία με τον νεκρό 11χρονο στο σχολείο στις Σέρρες – «Έκλεισαν τις βάνες του λέβητα και δεν ασφάλισαν τον καυστήρα»

Θρήνος στο πανελλήνιο για την τρσαγωδία στο σχολείο στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *