Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο Σπερχειάδας, 2/4/2023 [ΒΙΝΤΕΟ]

Αξίζει να δείτε παρακάτω, το σχετικό βίντεο από την συνεδρίαση για να συμπεράνετε τι και πως συμβαίνει με τοπικά ζητήματα…

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/4/2023 το πρωί στις 11:30 η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας, αυτή τη φορά στα γραφεία της Κοινότητας και όχι ως συνήθως στο Συνεδριακό Κέντρο «Αθανασίου της Μαίρης Ακρίδα» καθώς είχε παραχωρηθεί η αίθουσα σε σύλλογο.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Τζιβελέκας σημειώνεται ότι κάλεσε στο τηλέφωνο όλους τους Τοπικούς Συμβούλους για να τους ενημερώσει σχετικά με τη συνεδρίαση.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και κόσμος.
Ωστόσο, έλειπε ο Γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου, προφανώς εργάζεται σε ωράρια δημοσίου υπαλλήλου….

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Γιορτή του Κοκορετσιού από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχειάδας στις 17/6/2023.

Παρενέβη τότε ο Τοπικός Σύμβουλος κύριος Δημήτρης Καραντζούνης λέγοντας επί της διαδικασίας ότι πριν την συζήτηση των θεμάτων θα πρέπει να γίνουν Ερωτήσεις και Ανακοινώσεις ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει λόγος το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης, να συζητηθεί πρώτο.

Ο Πρόεδρος δεν το έκανε σχετικά με τα θέματα και είπε θα γίνουν στο τέλος  Ερωτήσεις και Ανακοινώσεις.

Για το πρώτο θέμα τη Γιορτή του Κοκορετσιού από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχειάδας, ο Πρόεδρος μίλησε για πολλή ώρα και αρκετά από όσα είπε, είχε δίκιο… Έδειξε δε, μία πρόσκληση στην οποία καλούνται φορείς για το πώς θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Για μία ακόμη φορά έχει “παρακαμφθεί” το Τοπικό Συμβούλιο Σπερχειάδας, δεν έχει γνωμοδοτήσει, δεν έχει δώσει άδεια όπως επίσης και οι σχετικές Επιτροπές – Τουριστική και Ποιότητα Ζωής- αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν «κανονιστεί» όλα από την Δημοτική Αρχή…
Σημειώνεται ότι ήδη για την εκδήλωση έχει κλειστεί η ορχήστρα και εργασίες σχετικές με την εκδήλωση που θα αναλάβουν επαγγελματίες.
Αναφορικά με το θέμα, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δ. Καρατζούνης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει η εκδήλωση όπως και κάθε άλλη, αλλά σε άλλη ημερομηνία και όχι παραμονή του Ολοκαυτώματος της Σπερχειάδας. Πρότεινε να γίνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς ευλόγως σημείωσε δεν ταιριάζει, δεν συνάδει και δεν πρέπει να καπελώνονται εκδηλώσεις όπως έχει ξαναγίνει και σε άλλες. Σαφέστατα υπογράμμισε να γίνει αλλά σε άλλη ημερομηνία με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να είναι μία πολύ καλή επιλογή καθώς στην περιοχή αναμένεται να υπάρχει πολύς κόσμος που θα την επισκεφτεί.

Ακολούθησε εκτενή συζήτηση με διάφορες απόψεις. Στο τέλος ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Καραντζούνης έθεσε το ερώτημα προς όλους, ποια πρόταση άραγε από τις δύο ( Γιορτή Κοκορετσιού και Τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα Σπερχειάδας) τη στιγμή που η πρώτη δεν έχει περάσει από πουθενά θεσμικά αλλά έχει κανονιστεί μόνο από την Δημοτική Αρχή!

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας επεσήμανε ότι η ημέρα επετείου του Ολοκαυτώματος να οριστεί ως αργία και η εκδήλωση να γίνει με κάθε επισημότητα με τριήμερες εκδηλώσεις.

Ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Καραντζούνης πρότεινε εποικοδομητικά, στη συνεχεία τα εξής:
α) Να σταλεί ενημέρωση σε όλους τους τοπικούς φορείς σχετικά με την διεκδίκηση της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί ως Μαρτυρική Πόλη
β) Να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση από όλους τους φορείς κατόπιν σχετικής συνεννόησης και οργάνωσης
γ) Ο Σύλλογος Νέων Σπερχειάδας – που έχει διοργανώσει παρόμοια εκδήλωση και έχει δραστηριοποιηθεί, να συνδράμει και αυτός και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις
δ) Η Δημοτική Αρχή, πριν από 1,5 χρόνο όρισε ειδική επιτροπή για την διεκδίκηση της Σπερχειάδα να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη. Έτσι να διοργανωθεί μία διημερίδα στη οποία η Επιτροπή να ενημερώσει για την έρευνα που έχει κάνει και όλα τα σχετικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Επίσης να καλέσουν όλους τους Δήμοι όπου υπάρχουν ήδη χαρακτηρισμένες Μαρτυρικές Πόλεις και να υπογράψουν για την Σπερχειάδα και την διεκδίκηση της, δημιουργώντας έτσι μία επίσημη καταγραφή.
Τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις στις 16 17 και 18 Ιουνίου 2023 για το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας.

Το 3ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την Ημέρα Ευρωπαϊκής Μουσικής 21/6.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί τιμητικά συναυλία για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Ο Τοπικός Σύμβουλος κ.Καραντζούνης με παρέμβαση του και αφού πρώτα υπογράμμισε ότι συμφωνεί να γίνει η εκδήλωση, τόνισε ότι επειδή έχουνε γίνει διαφορά με τις συναυλίες στην Σπερχειάδα, θα πρέπει να γνωρίζει με ποιον καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί και στην συνέχεια σε ποιο χώρο θα γίνει η εν λόγω συναυλία.

Στην απάντηση να υπάρξει πρόταση για ποιος καλλιτέχνης θα έρθει, ο Σύμβουλος σημείωσε αφού πρώτα οριστικοποιηθεί η επιλογή του καλλιτέχνη και συμφωνηθεί, στη συνέχεια να επιλεγεί ο κατάλληλος χώρος.

Και ως συνήθως, όμως παρέθεσε επιλέγεται η κεντρική πλατεία «Αθανάσιος Ακρίδας» λόγω εξυπηρέτησης συμφερόντων. Με την επιλογή όμως συνεχώς όλα να γίνονται στην κεντρική πλατεία, έχει ως αποτέλεσμα να σβήνει η υπόλοιπη Σπερχειάδα. Προειδοποιώντας ότι κατ επέκταση, κάποια στιγμή, εκ των πραγμάτων, θα σβήσει και η πλατεία αφού από τον ίδιο κόσμο συντηρείται, σημείωσε εμφατικά ο τοπικός σύμβουλος.

Και στο τελευταίο θέμα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις πέργκολες στην κεντρική πλατεία “Αθανασίου Ακρίδα”  ως προς την αναφορά που είχε γίνει στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι έχουν τοποθετηθεί, έχει τελειώσει το έργο και μάλιστα χαρακτήρισε «αυτό είναι το μαύρο χάλι» που έγινε….
Ανακοινώσεις και Ερωτήσεις πριν το τέλος της συνεδρίασης δεν έγιναν τελικά όπως είχε πει ο Πρόεδρος, λέγοντας μάλιστα «κουραστήκαμε τώρα» μετά την πολύωρη συζήτηση των θεμάτων…

Αξίζει να δείτε το βίντεο από τη συνεδρίαση για να συμπεράνετε πώς διοικείται ο δήμος Μακρακώμης από την Δημοτική Αρχή, η Κοινότητα Σπερχειάδας και πώς ενεργούν φορείς που συνολικά έχει ως αποτέλεσμα δυστυχώς η Σπερχειάδα οδηγείται σε μαρασμό…

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Νέες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews – Πότε θα δίνεται αυξημένο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *