Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: ” Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας”

Η δευτερολογία  του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα  στη Βουλή 22/11/2021:

“Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας
Η ανησυχία και η αγωνία μεγάλωσε ακούγοντας τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ότι είναι προσωρινή η κρίση της ακρίβειας. Στην τριτολογία του, μάλιστα, τόλμησε να πει «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια»! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας.
Και είναι ακόμη μεγαλύτερη η αγωνία μου όταν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, οι προβλεπόμενες δαπάνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι μηδέν.
Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, οι καταναλωτές που πληρώνουν σήμερα τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, θα παίρνουν μέρισμα από τις μετοχές της ΔΕΗ και θα έχουν χρήματα για να μπορέσουν να τους πληρώσουν;
Και αφού τόσο πολύ ανεβαίνει τώρα η αξία των μετοχών της ΔΕΗ, γιατί πουλήσατε;
Γιατί εκχωρήσατε;
Γιατί δεν μπήκε το δημόσιο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;
Όσο στη διακυβέρνηση του τόπου παραμένει μια κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός που είναι εγκλωβισμένοι στις ιδεολογικές εμμονές τους, που είναι εγκλωβισμένοι στις δεσμεύσεις τους με μεγάλα συμφέροντα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα στον τόπο.
Έχω ευθύνη κ. Μητσοτάκη, ως σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ως αυριανός Πρωθυπουργός, να είμαι εδώ, έχω ευθύνη όταν το δημόσιο χρήμα κατασπαλείται, όταν αφαιρείτε εργαλεία με τα οποία θα μπορέσουμε αύριο να ξαναστήσουμε στα πόδια της την οικονομία και την κοινωνία, έχω ευθύνη όταν προχωράτε σε εξοπλιστικά που αυξάνουν το κόστος κατά 1 δισ. ευρώ στην επόμενη 20ετία, έχω ευθύνη να είμαι εδώ και να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στυλίδα: Εκδήλωση για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης πρόσκλησης LEADER, παρουσία Υπουργών

Με οικοδεσπότη τον Δήμο Στυλίδας και στο πλαίσιο της λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου, η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *