Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βελτίωση του αρδευτικού συστήματος στον Ορχομενό

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, συναντήθηκαν , Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά για τηνυπογραφή της σύμβασης του έργου: «Βελτίωση του αρδευτικού συστήματος τηςπεριοχής “Ι” του αναδασμού Ορχομενού Π.Ε. Βοιωτίας», που έγινε παρουσία του Γεν.Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ Δ. Παπαγιαννίδη, τουΒουλευτή Ν.Δ. Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα και της Δημάρχου Ορχομενού ΒούλαςΚαράλη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 €, χρηματοδοτείται από τοΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μέσω του Προγράμματος ΑγροτικήςΑνάπτυξης 2014 – 2020 για τις «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και αφορά τηνάρδευση 5.130 στρεμμάτων του αναδασμού Ορχομενού (στο βόρειο τμήμα –περιοχή Ι) αξιοποιώντας το υδάτινο δυναμικό των Πηγών των Χαρίτων.

«Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Βελτίωση του αρδευτικούσυστήματος της περιοχής “Ι” του αναδασμού Ορχομενού Π.Ε. Βοιωτίας» φανερώνει στην πράξη πως η Π.Ε. Βοιωτίας συνδράμει σταδιακά στον εκσυγχρονισμό τωνυποδομών στον αγροτικό τομέα και παράλληλα ξεδιπλώνει μια ακόμη πτυχή τουσχεδιασμού μας για τον αγροτικό μας κόσμο. Σε πείσμα όσων επιμένουν ναμηδενίζουν το παραγόμενο έργο της αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμού σε όλα ταεπίπεδα, η δική μας απάντηση είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα συνολικάστρέμματα που θα εξυπηρετούνται με κλειστό κύκλωμα στον Ορχομενό θα ανέλθουνσε 13.175. Ένα όραμα που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Δήμαρχο Ορχομενού ΛουκάΥπερήφανο, αρχικά για το νότιο τμήμα του αναδασμού Ορχομενού (δίκτυο τηςπεριοχής ΙΙ), το οποίο λειτουργεί από ετών, και συνεχίζεται με την επέκτασή του(δίκτυο της περιοχής Ι). Δουλεύουμε συντονισμένα όλοι μαζί αποδίδοντας τακαλύτερα στον τόπο μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας ΦανήΠαπαθωμά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μία πρόταση για δημιουργία πάρκων για σκύλους

Του Θεόδωρου Κακαρδάκου Όλο και περισσότερες δημοτικές αρχές των πόλεων στον κόσμο δημιουργούν χώρους για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *