Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βόλος: Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΣΒΘΣΕ “Ψηφιακή Εποχή, Τεχνητή Νοημοσύνη και Τεχνοηθική”

 

Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων περιφερειακών και τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΗΘΙΚΗ σε συνδυασμό με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ, την Παρασκευή 23Φεβρουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο DomotelXenia στον Βόλο.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του έτους από τον ΣΒΘΣΕ, η οποία είχε ως στόχο να παραθέσει εμπειρίες και απόψεις σχετικά με το πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον κόσμο μας και ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από αυτήν.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των ψηφιακών τεχνολογιών για τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία, έχει συστήσει στο πλαίσιο του project “Act & Grow 25′”, ειδική Ομάδα Εργασίας,η οποία επικεντρώνεται στα θέματα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και ως στόχο έχει τη χαρτογράφηση των αναγκών, των προτεραιοτήτων και των προβληματισμών των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου σχετικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σωτήρης Μπαντάς, ιδρυτής και CEOτης Centaur,μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας:

«Η χρονιά που πέρασε, περνάει στην ιστορία ως «η χρονιά του ChatGPT»… Η εντυπωσιακή ωρίμανση των τεχνολογιών συνθετικής Τεχνητής Νοημοσύνης, που εκπλήσσει ακόμη και τους ειδικούς του χώρου με την ταχύτατη διείσδυσή της, έφερε στην καθημερινότητα νέα εργαλεία… αλλά και νέες προκλήσεις.
…….
Είναι βέβαιο, ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούμε, δημιουργούμε προϊόντα και υπηρεσίες, και αλληλεπιδρούμε με τους πελάτες μας, θα αλλάξει δραματικά μέσα στη δεκαετία που διανύουμε. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε αυτό το διάλογο σήμερα, και να εργαστούμε για την ετοιμότητά μας, μπροστά στο μέλλον που διαμορφώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.»

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι εξέθεσαν τις γνώσεις και τις πολύτιμες εμπειρίες τους,σχετικά με τα θέματατης ψηφιακής εποχής, της τεχνητής νοημοσύνης και Τεχνοηθικής, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του καθημερινού μας βίου, αποτελούν ζητήματα που αγγίζουν τόσο την κοινωνία όσο και την επιχειρηματικότητα, αλλά και τη νεολαία και τις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΒΘΣΕ, κ. Αθανάσιου Συριανού,ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, καθώς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Ομιλητέςτης εκδήλωσης ήταν:
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ηκ. Ελπινίκη Παπαγεωργίου, Ερευνήτρια-Καθηγήτρια του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οκ. Θεοφάνης Τάσης, καθηγητής Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Universitat στην Αυστρία, και ο Δρ. Σταύρος Βάσσος, Ιδρυτής και CEO της start-up HELVIA.AI.
Το συντονισμό του πάνελ συζήτησης πραγματοποίησε οΔημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής και Σύμβουλος Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Ζαμπούκας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο του ΣΒΘΣΕ, κ. Α. Συριανό και ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του ξενοδοχείου DomotelXenia,η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από το ΣύνολοPianoStories,με τις κυρίες Φρόσω Γαρδικλή και Χριστίνα Κουλάκου,καθώς και από το νεανικόΜουσικόΣχήμαBonaFide!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών:

Μεγάλος χορηγός: «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣAE»Χορηγοί: «CENTAURTECHNOLOGIESMIKE», «ELIKONLOGISTICSIKE», «SOVEL ΑΕ», «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ»Υποστηρικτές: «JOISTInnovationPark», «ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ»
Χορηγοί Προϊόντων:«Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Αγχιάλου ‘Η ΔΗΜΗΤΡΑ’» «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ» «ΕΨΑ ΑΕ» «ΚΛΙΑΦΑΣ ΑΕ», «ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΕ-ARGOWINE»«Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΑΕ».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Καρδίτσας θα ενισχύσει οικονομικά την οργανωτική επιτροπή “Cycling Greece” με το ποσό των 18.600 ευρώ

Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, ο Δήμος θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *