Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βουλή: Εισηγητής ο Θέμης Χειμάρας στο νομοσχέδιο εφαρμογής του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027

Το σχέδιο νόμου ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Μεταξύ άλλων ο λαμιώτης βουλευτής υπογράμμισε: “Η αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για την αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας.”

Πιο αναλυτικά, εισηγητής της πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο εφαρμογής του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είανι ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ Θέμης Χειμάρας.

Το σχέδιο νόμου ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.  Αντιμετωπίζει τις επιμέρους δυσλειτουργίες που εντοπίστηκαν κατά τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, στοχεύει στην αποτελεσματική διάχυση των κοινοτικών πόρων, την ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων στις διαδικασίες παραγωγής έργων και στην έγκαιρη ωρίμανσή τους.

Μέσω του νομοσχεδίου, δίνεται στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ουσιαστικός ρόλος, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.

Με νέα, σύγχρονα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα, αντιμετωπίζεται η βαριά γραφειοκρατία σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής μια επενδυτικής πρότασης. Μειώνεται ο χρόνος υποβολής και αξιολόγησης, από αρκετούς μήνες σε λίγες μέρες. Καταργείται η υποβολή φυσικού φακέλου, καθώς η διαδικασία είναι πλήρως ηλεκτρονική και με το λιγότερο βάρος για την επιχείρηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Όπως ανέφερε ο Θέμης Χειμάρας κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα με εγκεκριμένα σχέδια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Οι διαθέσιμοι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027, ξεπερνούν τα 26 δισ. ευρώ, αυξημένοι κατά 3 δισ., σε σύγκριση με το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η αύξηση αυτή κατευθύνεται στις περιφέρειες της χώρας.
Οι πιστώσεις της νέας ΚΑΠ, για τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης ανέρχονται σε 20 δις ευρώ και
θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα.
Το συνολικό ύψος των πόρων αθροιστικά, του νέου ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της ΚΑΠ και των υπολοίπων χρηματοδοτικών εργαλείων, ανέρχονται στα 77 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για την αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Πρόκειται για ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί».

 Αποσπάσματα των τοποθετήσεων του Βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Α.Ε.» και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».:

 

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βουλευτή:

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων

Με την κανονική άδεια και πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου και Πνευματικού Πατέρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *